Apple’ın amiral gemisi iPhone modellerinde Touch ID’yi geri getirmeyeceği bildiriliyor. Şirket, Face ID’yi kullanmaya devam etmeye kararlı. İşte son detaylar.

Apple Touch ID’den vazgeçebilir

Apple, Touch ID’yi amiral gemisi iPhone modellerine geri getirmeyi düşündü, ancak testlere rağmen, özelliğin yakın zamanda ürün grubuna geri dönmesi pek mümkün değil gibi görünüyor. Touch ID’den Face ID’ye geçişin artıları ve eksileri var, ancak kullanıcılar parmak izi okuyucuları hakkında hala karışık duygulara sahip. Eski sisteme duyarlılık hala çok güçlü olsa da Apple’ın gelecek nesil için geri adım atması bekleniyor. Mark Gurman’ın Bloomburg’da Apple ID’ye dönüp dönmeyeceği hakkında konuştu.

Touch ID nihayet iPhone SE’de mevcut

Apple’ın önceki raporlarda görünen ancak nihai ürüne ulaşmayan ekrandaki Touch ID gibi bazı özellikleri de test ettiği söyleniyor. Ayrıca iPad Air 4 gibi modellerde güç düğmesine Touch ID ekleme girişiminden söz edildi, ancak bu da olmadı. Gurman konu hakkında şunları söyledi;

“Bu noktada Face ID’nin kalıcı olduğuna ve Touch ID’nin amiral gemisi iPhone’lara geri dönmeyeceğini düşünüyorum.” 

Yeni seriyle yeniden kullanıcıların karşısına çıkması beklenen Touch ID şimdilik geri gelmeyecek gibi görünüyor. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir