Apple’ın Touch ID özelliğini seven kullanıcılar için kötü haber var. Yeni söylentilere göre Apple, bir sonraki SE modelinde iyi bilinen kilit açma seçeneğini rafa kaldıracak. Bunun yerine iPhone SE 4, tasarım açısından iPhone XR’yi temel alacak ve böylece bir çentik ve Face ID ile piyasaya sürülecek. Ancak Apple, en uygun fiyatlı iPhone’ununda Touch ID özelliğine veda edecek.

iPhone 14 Touch ID olmayacak

Apple’ın iPhone SE olarak da bilinen giriş seviyesi iPhone’un geleceğine yönelik planları giderek netleşiyor. Jon Prosser, podcast’inde bir sonraki SE modelinin yalnızca gelecek yıl piyasaya sürülmeyeceğini öne sürdü. İddialara göre yeni modelin tasarımı iPhone XR’yi temel alacak. Bu da Apple’ın geleneklerine mola vermek istediğini ortaya koyuyor. 

SE modeline elveda mı?

Bu nedenle, fiziksel ana sayfa düğmesinde Touch ID kullanmaya alışmış olanlar, mevcut telefon bozulursa gelecek yıl için değişmek zorunda kalabilirler. Prosser’a göre aynı zamanda iPhone SE 2022’de boyut olarak büyüyecek. Şu anda kompakt 4.7 inçlik ekran, 6.1 inç’e kadar büyüyecek. Ancak Apple’ın bu yılki SE modelinin ekran çevresinde devasa çerçevelerle piyasaya sürüleceğini unutmayın.

iPhone SE 2023, XR modelinin tasarımını benimserse, çok daha kompakt ekran kenarları bekleyebilirsiniz. Bununla birlikte, Apple muhtemelen hala bir LC ekrana güvenecek ve arkadaki tek kamera kurulumu aynı kalacak. Ayrıca Apple’ın yeni nesil düşük maliyetli iPhone’u 2023 baharı gibi erken bir tarihte göstereceği söyleniyor.

Peki siz iPhone XR’nin tasarımının SE modelinde önümüzdeki birkaç yıl için uygun olduğunu düşünüyor musunuz? Değilse, bir sonraki bütçe iPhone’da ne görmek istersiniz? 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir