Torrente yönelik içerik oluşturucuları ve telif hakkı sahipleri tarafından çeşitli engellemeler konuluyor. Üstelik bazı internet servis sağlayıcıları tüm torrent servislerini engellemesi yönünde baskı altına dahi alınmaya çalışılıyor. Telif hakkıyla korunan eserlerin yasa dışı indirilmesini engellemek şüphesiz yasal olarak durdurulmalıdır. Ancak meşru amaçlara da sahip olabilecek torrent eylemini engellemek doğru yol değildir. Peki engellenen torrentler için seçeneklerimiz neler? İşte torrent engellemelerini kaldırmak için 4 yöntem.

1. Basit bir Hack: Farklı bir bağlantı

Engellenen torrent sistemleri için ilk çözüm başka bir bağlantı kullanmak. Birçok ISS ve ağ güvenlik duvarı (ofislerdeki veya üniversitelerdeki gibi) sadece temel blokları uygular. Bu engellemeyi baypas etmek için, bağlantınızı değiştirmeniz yeterli olabilir. Torrent indirmeye başladığında ise engellenmiş Wi-Fi’ye geri dönün. göreceksiniz ki indirme işlemleri devam etmeye başlayacaktır. Bu tür durumlarda başlangıç için cep telefonunuzun internetini kullanabilirsiniz. Eğer karşınızda güçlü bir güvenlik duvarı varsa, bu yöntem işe yaramayacaktır. Fakat pek çok sistem temel engellemeler ile durumu çözmeye çalıştığından dolayı çoğu zaman bu durum hayat kurtaracaktır.

2. DNS sunucularını değiştirin

Genellikle, İSS engellemeleri DNS düzeyinde yapar. Varsayılan olarak her kullanıcı internet servis sağlayıcısı tarafından verilen standart DNS’yi kullanır. Fakat bu DNS’yi ortak bir DNS’ye geçirirseniz, sorununuz çözülecektir. En popüler ücretsiz genel DNS sunucuları ise şöyle;

Google DNS: 8.8.8.8 | 8.8.4.4

Open DNS: 208.67.222.222 | 208.67.220.220

Comodo DNS: 8.26.56.26 | 8.20.247.20

DNS değiştirmek için ise Ağ Yerel ağ bağlantısı ya da Wi-Fi olarak interneti nasıl alıyorsanız Ağ Aygıtı’na gidin ve> Özellikler’i> IPv4 Özellikleri’ne sağ tıklatın ve ardından DNS sunucularını değiştire tıklayarak yukarıdaki verileri girin ve Tamam’a tıklayın.

vpn

3. Ücretsiz VPN kullanın

Ağ ayarlarıyla uğraşmak konusunda çok istekli değilseniz, web sitelerinin engelini kaldırmak için alternatif bir yöntem olarak VPN kullanabilirsiniz. VPN veya sanal özel ağ, IP adresinizi maskeler. Temel olarak, farklı bir ülkeden internete eriştiğiniz için sitenin ülkenizde engellenmesi de geçersiz hale gelerek siteye erişiminiz sağlanır. Bu yöntem için birkaç güvenilir ücretsiz VPN hizmeti kullanabilirsiniz, ancak genellikle aylık veri indirme işlemini sınırlandırırlar. Sınırsız özgür VPN için maliyetleri karşılamanız gerekecektir.

3. Premium VPN kullanın

Bazı İSS’ler ya da kurumsal güvenlik duvarları durumu çok daha zor hale getirebilir. Bu tür durumlarda güçlü araçlar içeren ve duvarları aşmanızı sağlayacak Premium VPN kullanmanız gerekebilir. ExpressVPN ve ya CyberGhost bu alanda ön plana çıkan alternatifler arasında.

torrent block port

4. Bağlantı noktasını değiştirin

Bazı ISP’ler ortak torrent uygulamaları tarafından kullanılan portları engeller. VPN gibi servisler için ödeme yapmak istemiyorsanız, benzer bir yöntemi ücretsiz olarak deneyebilirsiniz. 80 bağlantı noktası tüm HTTP veri aktarımı için varsayılan bağlantı noktasıdır ve bu nedenle hiçbir zaman ağ yöneticileri tarafından engellenmez. Tek yapmanız gereken, torrent uygulamanızı sadece port 80’i kullanacak şekilde kurmaktır. bunun için genel olarak uygulamanın ağ tercihlerine giderek “Rasgele Bağlantı Noktaları”nın işaretini kaldırmak ve bağlantı noktasını 80 olarak ayarlamanız yeterli olacaktır. fakat bu işlemin torrent hızlarını büyük ölçüde yavaşlatacağını da göz ardı etmemeniz gerekir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir