Disney, Şubat ayı içerisinde 7000 bin çalışacağınını işten çıkaracağını duyurmuştu. Şirket, bu hafta içerisinde iş gücünü azaltmak için yeni adımlar atacağının açıklamasını yaptı. 

CEO Bob Iger, masrafları en aza indirmek için toplu işten çıkarma adımlarını yaz başlayana kadar 3 farklı zaman aralığında gerçekleştireceğini belirtti. Son aylar içerisinde Amazon’dan Google’a, Meta’dan Microsoft’a kadar pek çok dev şirket, giderleri azaltmak için pek çok çalışanını işten çıkaracağını açıklamış ve bazıları bu hamleleri gerçekleştirdi.

Sektörde yaşanan bu işten çıkarma furyası devam ederken yakın zaman içerisinde bu şekilde bir hamlenin dünyanın büyük şirketlerinden biri olan Disney tarafından yapılacak ve 7000 kişinin de işten çıkarılacağı bildirildi. Disney’in toplu işten çıkarma kararı ile ilgili bugün önemli bir gelişme yaşandı. Şirketin CEO’su Bob Iger, çalışanlarına göndermiş olduğu bir not ile bu hafta içerisinde iş gücünü azaltmak adına yeni bir adım atacağını duyurdu. İşten çıkarmalar tam olarak üç zaman dilimine ayrılacak. Bunlardan ilki ise bu duyuru ile başlamış olacak. Son yani üçüncü aşamada 7000 bin kişi işten çıkarmış olacak. 

Disney, binlerce kişiyi işten çıkarıyor

disney1

Disney, masrafları azaltmak için yaz başlayana kadar 7000 bin kişiyi işten çıkaracağını açıkladı. Şirket CEO’su Iger tarafından çalışanlara gönderilen notta:

“Pozisyonları şirketin iş gücü azaltmalarından etkilenen çalışanları bilgilendirmeye bu hafta başlıyoruz. Yöneticiler, önümüzdeki dört gün içinde doğrudan etkilenen ilk çalışan grubuna haberi iletecek”

ifadelerine yer vererek çalışanların hafta içi işten çıkarılıp çıkarılmayacağını öğreneceğini belirtti. CEO aynı zamanda, işten çıkarmaların ikinci adımını ise Nisan ayında gerçekleştireceğini ve birkaç binden fazla çalışanın bu durumdan etkileneceğini belirtti. CEO’nun çalışanlarına gönderdiği notun devamında ise 7000 kişilik işten çıkarmaların yaz başlamadan tamamlanması bekleniyor. Şirketin 7000 çalışanını işten çıkarma hamlesi yapacağı ilk şubat ayı içerisinde duyurulmuştu. Şubat  ayı içerisinde yapılan açıklama kapsamında, bu hamlenin Disney’in medya ve dağıtım bölümü, parklar ve tesisler ve dev spor yayıncısı ESPN’i tarafını etkileyeceği dile getirilmişti. ABD merkezli medya devi 5,5 milyar dolarlık masrafı en aza indirmek için bu adımı attığını dile getirdi. 

Huawei Watch Buds Türkiye stoğu yenilendi

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir