Enerji Piyasası düzenleme kurumu tarafından TOGG’un iştiraklerinden birine şarj istasyonları ağı işletmeci lisansını verdi. TOGG, sahip olduğu bu lisans ile Türkiye’de kendi şarj istasyon ağını kurabilir hale gelecek. Ayrıca kurallar kapsamında ilk 6 ayda 50 adet şarj istasyonu kurması gerekiyor. Yerli araç üretiminde her geçen gün biraz daha gelişim gösteren TOGG, sona doğru yaklaşırken, önemli bir gelişme daha yaşadı. Buna göre TOGG’un kurmuş olduğu elektrikli şarj istasyonu şirketi Togg Akıllı ve Hızlı Şarj çözümleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’ne enerji piyasası düzenleme kurumu tarafından şarj ağı işletmecisi lisansı verildi.

TOGG artık şarj istasyonlarını kurabilecek

TOGG, tamamen elektrikli otomobil olarak karşımıza geliyor. Bu durumda ülke genelinde şarj istasyonlarının kurulma gereği bulunuyor. Bu noktada TOGG CEO’su Gürcan Karakaş ise geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklama sayesinde şarj istasyonları için bir şirket kurulduğunu ve lisans alarak Türkiye’nin her bölgesine istasyon kuracaklarını ifade etmişti. Söz konusu bu şirket lisansı almayı başardı ve artık sonraki süreçlerde istasyonlar kurulabilir halde olacakken, TOGG’un şarj ihtiyacının karşılanması sağlanacak.

Gelen bilgilere göre Türkiye’de şuan için 3500 adet elektrikli otomobili şarj edebilecek soket yer alıyor. Bu sayının 2023 yılı içinde 4 katına çıkması bekleniyor. Tahminlere göre ise 2023 yılında 12 bin 500 ve 2025 ile 30 bin, 2030 itibariyle 160 bin soketin Türkiye sınırları içinde hizmet vermesi bekleniyor. Bu tahminler için bazı şartlar ve kurallar olurken, lisans aldıktan sonraki 6 ay içinde en az 50 şarj istasyonu kurulması gerekiyor. EPDK’nın belirttiğine göre elektrikli araç sistemi altyapısının sağlıklı işlemesi için “Serbest Erişim Platformu” adlı bir girişim kuruluyor. Bu platform ile ülke genelindeki tüm şarj istasyonları ve fiyatları gibi detaylar mobil uygulama ile bulunabilecek.  

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir