TOGG bugün sosyal medya paylaşımında seri üretimden önce deneme üretimine başlayacaklarını söyledi. İşte detaylar:

TOGG küresel iş birliği

Togg, fabrika inşa etme ve kurma konusunda uzun bir geçmişe sahiptir. Bu yılın son çeyreğinde seri üretime geçmeyi planlıyor. Togg tarafından bugün yayınlanan bir gönderide, seri üretimden önce geliştirilen robotik test üretiminin önümüzdeki günlerde başlayacağı duyuruldu.

Togg üretim öncesi araç testleri başlıyor!

Togg’un son gönderisinde, 18 Temmuz 2020’de başlayan Gemlik tesisinin inşaatından bugüne kadar iki yıl süren ve burada kullanılan beton ve demir miktarı hakkında çok önemli bilgiler paylaşıldı. Ayrıca Tog, seri üretimden önce deneme üretimine başlayacaklarını söyledi.

536.000 metreküp arazide zemin güçlendirme çalışmalarında 44.000 betonarme kolon kullanıldığını belirtiyor. Ayrıca 34.000 ton demir kullanıldığı, 493.000 metreküp yapısal dolgu yapıldığı bildirildi.

Tüm bu süreçte toplam 325 bin metreküp beton ve 33 bin ton çelik kullanıldı. Çalışmaya 9 bin 700 kişinin katıldığını ve 3 milyon saatten fazla işgücü sağlandığını açıkladı. Bu işlemle birlikte 250 robot üretim hattına alındı.

Bunlara ek olarak Avrupa’nın en temizi olduğu söylenen boyahane bölümü de ekipman kurulumu dahil olmak üzere tamamlandığı açıklandı. Ek olarak 1.6 kilometre uzunluğundaki üretilen araçların test edileceği parkurun da faaliyete hazır olduğu belirtildi.

Tesisin tamamına baktığımızda 230 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 1,2 milyon metrekarelik alanın hazır olduğu belirtiliyor (bağlantılı olarak kurulan Siro pil hücrelerinin üretimi hariç). Togg, 2030 yılı sonuna kadar 4.300 kişiye istihdam sağlamayı ve 1 milyon otomobil üretmeyi hedefliyor.

İstasyonlarda üretim tatbikatları yapıldığını zaten biliyoruz. Robotlarla seri üretim testleri önümüzdeki günlerde başlayacak. Tabii ki, programın ilerisinde olmasına rağmen, Avrupa yönetmeliklerine uygunluk konusunda teknik testler yapılması gerekiyor. Bu süreç tamamlandıktan sonra 2023 yılının ilk çeyreğinde (örneğin Mart ayında) satışa sunulacaktır.

Togg C-SUV özellikleri

ÖzelliklerAçıklanan veriler
Motor160 KW/ 320 KW
Beygir gücü215 HP/430 HP
0-100 hızlanma<7.6 sn/ <4.5 sn
Menzil300 km/ 500 km
Otonom sürüş3. seviye
Aks açıklığı2890 mm
Euro NCAP5 yıldız hedefleniyor
Motor seçenekleriArkadan çekiş/ Dört çeker
Batarya seçenekleri2 Paket
ŞarjRapid şarj teknolojisi
30 dakika altında tam dolum

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir