Türkiye’nin ilk elektrikli otomobili olacak TOGG, küresel rekabette yerini almak için Plug and Play ile güçlerini birleştiriyor. İşte detaylar:

TOGG şarj istasyonlarının adı belli oldu

Geçtiğimiz günlerde Osman Gazi Köprüsü’nde test edilen Türkiye’nin ilk Römorkör elektrikli otomobilinin global satışı için çalışmalar sürüyor. TOGG, Almanya’nın Stuttgart kentindeki STARTUP AUTOBahn Expo 2022’ye katılarak, 20 ülkede 400 ortak şirketle oluşturulan yenilikçi bir platform olan Plug and Play ile işbirliği yapıyor.

Plug and Play, Saeed Amidi tarafından 2006 yılında kurulan, dünyanın en büyük şirketlerini sektöre yeni giren yatırımcılar ve startuplar ile birleştirmeyi amaçlayan küresel bir inovasyon projesi olarak biliniyor.

Bilişim Vadisi’nde başlatılan Mobilite Hızlandırıcı Programı, Plug and Play ile küresel ölçekte ölçeklenebilir olacak. Yakın zamanda hayata geçirilen Uluslararası Hareket Hızlandırma Programı ile startuplara ve yeni teknolojilerin geliştirilmesine rehberlik edilecek. Ortaklığın ardından TOGG, Plug and Play  tabanlı küresel bir inovasyon platformu olan STARTUP AUTOBAHN’a üye oldu. Yeni platform sayesinde uluslararası pazara girmek isteyen liderler, startup girişimlerinde iş birliği yapmayı planladıklarını açıkladı.

“TOGG bir arabadan çok daha fazlasını hedefliyor”

TOGG CEO’su Gürkan Karakaş, iş birliğinin ardından yaptığı açıklamalarda startup’ların mobilite ekosistemindeki önemini vurguladı. Karakaş, aracın ilk geliştirme aşamasında Ar-Ge araçlarına güvendiklerini ancak startup’ın da katılımıyla teknolojik inovasyonun yüksek hıza ulaştığını belirtti.

TOGG CEO’su Gürkan Karakaş konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi:

“Togg, bir otomobilden çok daha fazlasını hedefliyor. Dünyanın en büyük  inovasyon platformu Plug and Play; sadece küresel otomotiv firmalarına değil, başta mobilite olmak üzere birçok sektöre yayılan birikimini, geliştirdiği imkanlarını bu uzun yolculuğunda Togg ile paylaşmaktan mutluluk ve gurur duyacaktır.” dedi.

Peki siz konuyla alakalı ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir