Merakla beklenen Togg kredisinin ayrıntıları resmileşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü Temel Atma Töreni’ninde Togg kredisinin detaylarını açıkladı.

Togg Kredisinin Detayları Resmileşti! İşte Detaylar!
Togg Kredisinin Ayrıntıları Resmileşti

Togg ile ilgili merak edilen kredinin detayları resmileşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa’nın Gemlik ilçesinde bulunan  Togg Teknoloji Kampüsü’ndeki SIRO Batarya Geliştirme ve Üretim Kampüsü Temel Atma Töreni’nde kritik açıklamalarda bulundu. Törende Togg kredisinin önemli detaylarını açıklayan Erdoğan konuya dair  “Kamu bankalarımız, Togg için araç bedelinin yüzde 50’si tutarında 36 ay, 0,99 oran ile kredi kullandıracak.” açıklamasıyla kredi haberini müjdeledi. 

Togg Kredisi İle Herkes Togg Sahibi Olabilecek

Geçtiğimiz günlerde Togg’a özel kredi fırsatı duyurulmuştu. Erdoğan’ın Togg kredisi ile yaptığı açıklamalara göre, kamu bankaları, araç fiyatının %50’sine kadar 0,99 faiz ve 36 ay vadeyle kredi verecek. Resmileşen Togg kredisi detaylarına göre, Togg T10X için normalde verilen kredi sınırlarının ötesine geçilecek. Böylece arabanın alınması kolaylaşacak ve herkese Togg sahibi olması konusunda fırsat tanınacak.

Togg’un fiyatı ortalama 1.2 milyon TL gibi bir fiyat olarak açıklanmıştı. Normal koşullar altında, 1,2 milyon TL ve üzeri fiyatlı araçlar için maksimum 12 ay vadede aracın fiyatının %20’si kadar kredi verilebiliyor. Fakat Togg T10X için bu sınırlar esnetilecek. Böylece Togg için daha uzun vade ve daha yüksek kredi çekebilme imkanı sağlanacak. Bu kredinin Togg satışlarını olumlu anlamda etkileyeceği umuluyor.

Togg Kredisinin Detayları Resmileşti! İşte Detaylar!
Togg Kredisinin Ayrıntıları Resmileşti

Togg Kredisi Togg Satışlarını Etkileyecek Mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı Togg kredisi fırsatına göre, ilk etapta satışa sunulan 1.215.000 TL fiyatlı “T10X V2 RWD Uzun Menzil” modelinin fiyatının yarısı nakit ödendiğinde, kalan kısım çekilecek 607.500 TL’lik kredinin aylık ödemesi yaklaşık 21.000 TL civarında olacaktır. Öte yandan “T10X V2 RWD Standart Menzil” satın alabilmek için yarısı nakit ödendiğinde, kalan kısım için yaklaşık 500.000 TL kredi çekilmesi gerekiyor. Bu kredinin aylık ödemesi için 17.000 TL olacaktır.

Açıklanan Togg kredisi ile, normalden daha uzun vadede ve daha uzun sürede kredi çekebilmek mümkün olacaktır. Bu kredinin amacı vatandaşların Togg alabilmesini kolaylaştırmaktır. Bu durum gösteriyor ki, ülkemizde Togg alımını teşvik etmek için pek çok adım atılacaktır. Togg, bankalar kredi vermeden önce bile çok fazla sipariş almıştı. Bu durum için atılan adımların, ilerleyen zamanlarda Togg’un satışlarında olumlu etki bırakacağı umuluyor.  

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir