iPhone cihazınızı kaybettiyseniz bazı işlemler gerçekleştirerek kaybolan cihazınızı bulabilmeniz mümkün.

Akıllı telefonlar son yıllarda vazgeçilmezimiz olmuş durumda. Elimizden düşürmediğimiz bu cihazlar kaybolması durumunda da bizlere kabus yaşatabiliyor. Özellikleri ile elimiz ayağımız olan akıllı telefonlar en büyük yardımcılarımızdan bir tanesi olduğu için kaybolması durumunda zorluk çekebiliyoruz. Özellikle telefonumuz sessiz veya titreşimli modda bulunuyorsa bulmamız daha da zorlaşıyor. Ancak bazı işlemler yaparak kaybettiğiniz telefonunuzu bulabilmeniz mümkün. Özellikle Apple , iPhone cihazlar sessizde ya da titreşimde ise bu konuda sizlere seçenekler sunabiliyor. Söz konusu seçenekleri kullanmamış olabilirsiniz. Ancak bu kullanmayacağınız anlamına gelmez.

Titreşim ya da sessiz modda bulunan iPhone kaybolduysa iki farklı yolla cihazınızı bulabilirsiniz ;

1. Yol :

Eğer iPhone’ ununzu kaybettiyseniz iPhone cihazlar için özel olarak tasarlanmış iPhone’ umu bul uygulamasıya cihazanızı bulabilirsiniz. iPhone cihazlar için sunulan bu uygulama kullanıcılar için hayati öneme sahip olabilir. Zira cihazların kayıp olması durumu akıllara her türlü tehlikeyi getirip sizleri sıkıntıya sokabilir. Eğer iPhone’ unuzu kaybetmeniz durumunda uygulamadan yararlanabilmeniz için iCloud>iPhone’ umu bul özelliğinin altında bulunan ayarları açık tutmanızda fayda var. Cihazınızı kaybetmeniz durumunda halen şarjınız bitmediyse aşağıdaki adımları takip ederek cihazınızı bulabilirsiniz.

1- iPhone’umu Bul uygulamasını açın ya da Apple Store’ dan indirin.

2- Listede yer alan seçeneklerden kaybettiğiniz cihaza tıklayın.

3- Ses çal seçeneğine dokunun.

Bu işlemleri gerçekleştirerek kaybolan iPhone’ unuzun zil sesi çalması ile bulabileceksiniz.

2.Yol :

İkinci seçenek Apple Watch’ a sahip olan kullanıcılar için. Eğer bir Apple Watch’ a sahipseniz bu ürün ile kayıp telefonunuzu bulabilirsiniz.

1- Öncelikle kontrol merkezini açabilmek için Apple Watch ekranın altından yukarıya doğru kaydırın.

2- Ardından karşınıza çıkan seçeneklerden ping iPhone simgesine dokunun.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir