Apple CEO’su Tim Cook Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Apple’ın iPhone’lar ve Android cihazlar arasındaki mesajlaşma deneyimini geliştirmek için çok az şey yaptığını çünkü kullanıcılarının bunu istemediğini söyledi.

Apple CEO’su Tim Cook gizlilik açıklaması

Şu anda, iPhone’lar arasında mesajlaşmada, iPhone’lara mesaj gönderen Android cihazlardan daha sorunsuz bir deneyim sağlayan iMessage’ı kullanılıyor. Metin mesajlarında ise yeşil baloncuklar olarak görünüyor. Google, Apple’ın yeni nesil metinlerin yerine gizliliği ve diğer modern özellikleri gizlemeyi amaçlayan bir bilgi biçimi olan RCS’yi benimsemesini istiyor. Soruyu soran kişi, kısa mesaj sınırı nedeniyle videoyu annesine gönderemeyeceğini söyleyerek Cook’a bu soruyu yönetltti. Cook ise bu soruya oldukça ilginç bir yanıt vererek “Annene bir iPhone al” dedi.

Tim Cook’tan Apple ve Android açıklaması

Eski Apple kurucu ortakları Jony Ive ve Laurene Powell Jobs, Apple kurucusunun mirasını tartışmak ve yeni bir Steve Jobs arşivi ve potansiyel kitabı duyurmak için Cook’a katıldı. Cook, Apple’ın en son gizlilik stratejisinin yeni bir şirket hedefi olmadığını, kurucu Steve Jobs’a dayanan bir konsept olduğunu söyledi. Cook, “Steve, gizliliğin önemini işe gerçekten erken koydu ve o zamandan beri büyüdü,” dedi.

Cook, kullanıcıların 2010 yılında yaptığı ve gizliliğin, kullanıcıların verilerini paylaşmayı kabul ettiği anlamına geldiğini söylediği bir bildiriye atıfta bulunarak gizliliğin insanlar için gerekli olduğunun altını çizdi. Cook’un yorumları, Apple’ın medya işini genişletmeyi, yeni bir medya bölümü kurmayı planladığı ve reklamcılığı kolaylaştırmak için yeni bir strateji olarak gizlilik konularını tanıttığı bildirildiği için şirketin gizlilik üzerindeki baskısına yönelik artan eleştirilere yanıt olarak çevrimiçi bilgileri kontrol etmenin zor olduğunu söyledi.

2021’de başlatılan ve çevrimiçi reklamcılık endüstrisini ateşleyen bir girişim olan Uygulama İzleme Şeffaflığı’nın arkasındaki felsefenin aynısı. Uygulamalar açıldıklarında uygulamalarla benzersiz cihaz kimlik numaralarını paylaşmadan önce iPhone sahipleri uyarılır ve birçok iPhone sahibi bunu yapmamayı tercih ederek reklamcıların İnternet üzerinden uygun reklamlarının performansını izlemesini engeller.
Meta’nın ana şirketi Facebook da dahil olmak üzere şirketler, değişiklikleri rekabet karşıtı olarak nitelendirdi. Şubat ayında Meta, bu sene zararının yaklaşık 10 milyar dolara mal olacağını söyleyerek gizlilik politikasına karşı çıkmıştı. Cook Çarşamba günü yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“İnsanların kişisel verilerine sahip olmaları ve bu verileri başkalarıyla paylaşmak konusunda kendi kararlarını vermeleri gerektiğini düşünüyoruz.

Cook, Apple’ın arama ağı reklamlarını destekleyen reklamverenlere ve şirketlere göre daha katı kurallara uyduğunu açıkladı ve şunları dile getirdi;

“Dijital medyanın kötü olduğunu ifade etmiyoruz. Burada yanlış olan, insanların verilerini silmek ya da paylaşmak.”

Cook’a, Apple’ı düzenleyiciler gizlilik yasalarını uygulamadığı için çöken güçlü bir şirket olarak görüp görmediği soruldu. Cook şunları söyledi;

“Kontrol etmeye çalışmıyoruz. Yapmaya çalıştığımız şey, insanlara kendi kararlarını vermeleri için bir şans vermek.”

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir