Apple CEO’su Tim Cook gizlilik hakkında birkaç açıklama yaptı. Cook, azalan düşünme kabileyetine karşı endişe duyduğunu söyledi.

Tim Cook’dan yardım açıklaması

Apple CEO’su Tim Cook, 7 Haziran 2022’de New York’taki Lincoln Center’da TIME100 Caz Zirvesi’ne hitap etti. CEO, konuşmasında, dijital cihazların ve teknolojilerin kullanıcıları takip etmesinden duyduğu endişeyi dile getirdi. Cook, Apple’ın bu konudaki hassasiyetinden de bahsetti.

Tim Cook, gözetlenme hissinin davranışları değiştirdiğini belirtti

Tim Cook konuşmasında, sürekli tetikte olma duygusunun olumsuz sonuçlara yol açabileceğini söyledi. Bu durumun yarattığı stres nedeniyle düşünme yeteneğinde azalmaya yol açabileceğini söyledi. Ayrıca mahremiyetin kısıtlanabileceğinden korktuğunu da belirtti.

Apple CEO’su yönetici zirvede, yönetici editörü John Simons‘a gizlilik kaybından korktuğunu söyleyerek şu açıklamayı yaptı

“Sürekli gözetlendiğimizi hissetmeye başlarsak, davranışımız değişir. Daha az şey yapmaya başlarız. Bir şeyler hakkında daha az düşünmeye başlarız. Nasıl düşündüğümüzü değiştirmeye başlarız. Kendimizi kısıtladığımız böyle bir dünyada, toplumu büyük ölçüde değiştiriyor.”

Ardından sözlerine şu ifadelerle devam etti:

“Bir şirketin veya bu konuda herhangi birinin devreye girip bilgisiz bir şekilde verilerinizi boşaltabilmesi gerektiğiniz söylemek zor. Bu benim için büyük bir endişe.”

Tüm bunların yanı sıra Tim Cook iyimser olduğunu da belirtti. Apple’ın kullanıcılara kendi verilerini ve özel yaşam tarzlarını güvence altına almalarına yardımcı olacak araçlar sunduğunu açıkladı. Cook’un liderliğinde Apple, Steve Jobs tarafından başlatılan çalışmaları da devam ettiriyor.

Son yıllarda şirket bildiğiniz gibi Apple ekosisteminin sunduğu gizliliğe odaklandı. Buna en iyi örnek, iPhone’un kullanıcı verilerini korumak için reklam veren şirketler ile uygulamalar arasında veri ihalelerinin önüne geçmek için atılan adımlar olarak verilebilir. Aynı zamanda Apple, kişisel verileri kâr amacıyla kullanmayan birkaç büyük teknoloji şirketinden biri. Tim Cook, bu gizlilik açıklamalarında birçok şeyi düşündüğünü de sözlerine ekledi. Buda ilerleyen zamanlarda iPhone için yeni gizlilik özelliklerinin yolda olabileceğinin bir göstergesi olarak değerlendirildi.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir