Apple CEO’su Tim Cook, Senatörü antitröst yasaları hakkında arayarak endişelerini dile getirdi.

Apple, dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biridir. Özellikle şirketin kendi cihazları için kendi işletim sistemini sağlaması, kullanıcılar karar verdikten sonra artık Apple’dan ayrılmıyor ve şirket iyi satışlar elde ediyor.

Özellikle yeni Amerikan mevzuatı sayesinde bu tür tekellerin önlenmesi gerekiyor. ABD Senatosu geçtiğimiz günlerde yeni bir yasa duyurdu. Yasa, büyük şirketleri ve Apple CEO’su Tim Cook’u harekete geçirdi.

Tim Cook, Senato Yargı Komitesi Senatörü ile temasa geçti!

ABD Senatosu Yargı Komitesi geçtiğimiz günlerde yeni bir yasa duyurdu. Kanun, büyük şirketlerin tekelleşmesini engelleyerek haksız rekabeti önlemeyi amaçlıyor. Bu yasa kapsamında Apple ve Google gibi büyük şirketler harekete geçerek yasaya karşı çıktı. Bu arada, Apple’ın CEO’su kararın ardından doğrudan Senatör ile görüşmeye başladı.

Tim Cook, bu çağrılarda kanunla ilgili endişelerini Senatör ile paylaştı. Senatör yargı komitesi tarafından alınan kararla “baskın platformların, kendi ürünlerini tercih ederek rakiplerini dezavantajlı duruma düşürmeleri ve kendi platformlarını kullanan işletmeler arasında ayrımcılık yaparak haksız rekabete yol açmaları” engellenebilecek.

Tim Cook Apple’ın yeni servisini böyle değerlendirdi

Bunun yanı sıra “Arama sonuçlarının baskın marka yerine kullanılması, bir işletmenin verilerinin ona karşı rekabet edilmek için kullanılması, Bir işletmenin, baskın markanın platformunda tercih edilen yerleşim yer için baskın platformun mal veya hizmetlerini satın alınmasının zorunlu kılınması” gibi durumların engelleneceği aktarıldı.

. Ayrıca karar sonrası Punch Bowl’a göre Amazon, Google ve Spotify gibi şirketler de bu tür girişimlerde bulundu. Peki düşünceleriniz neler? Bu kanunun uygulanmasının tekelleşmeyi bir ölçüde önleyeceğini düşünüyor musunuz? Aşağıda bir yorum veya görüş bırakmayı unutmayın. Konuyla ilgili gelişmeleri ilerleyen zamanlarda sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir