Apple tarafından başlatılan evde tamir programı ile ilgili Apple CEO’su Tim Cook tarafından yapılan değerlendirmeler sektörde dikkat çekti. Müşterilerin kendi cihazlarının tamir edilebilmesi fikrinin nasıl geliştiğini ve şirkete nasıl bir değer katacağını açıklayan Tim Cook, açıklamaları ile birlikte uzun zamandan beri sektörde tartışmaya neden olan duruma da farklı bir bakış açısı getirdi.

Apple, bugüne kadar yetkisiz servislerde tamir edilmesi en zor cihazları piyasaya sunuyordu. Üstelik çeşitli hataların ve problemlerin yaşanması nedeniyle çoğu kişi Apple ürünlerini yetkili servislerde tamirat yaptırmayı tercih ediyor. Ancak tüm bu süreçler yaşanırken kasım ayı içerisinde yapılan yeri resmi açıklamalar, Apple’ın bu konuda tam ters bir planlama yaptığını ortaya çıkardı.

Evde tamir programı olarak adlandırılan yeni programda, şirketin kişilerin yetkili servislere ihtiyaç duymadan evde kendi değişimlerinin yapmasına imkan tanıyacağı belirtildi. Sektörde büyük bir sürpriz olarak değerlendirilen bu yenilik hakkında Apple CEO’su Tim Cook tarafından yeni açıklamalar yapıldı.

Tim Cook: “Kullanıcıların istediğini yaptık”

Tim Cook tarafından yapılan değerlendirmelerde özellikle kullanıcıların uzun zamandan beri istediği bir özelliğin uygulanmaya başlandığı ve bu bakımdan Apple’ın kullanıcıların taleplerini dikkate aldığını söyledi. Tamirat konusunda şartların zorlaşması, özellikle yüksek masraflar nedeniyle Apple kullanıcılarını zorluyordu. Yeni dönem ile birlikte böyle bir zorunluluk ortadan kalktığı gibi kişiler yedek parça ve panel desteği ile Apple ürünlerini kendi evlerinde kolayca tamir edebilecek.  Tim Cook tarafından yapılan açıklamalarda, cihazlarını tamir etmek isteyen kişilere seçenek sunulduğu belirtildi. Tim Cook’un verdiği röportajdaki sözleri ise şöyle;

“Birtakım kullanıcıların cihazlarını kendi başlarına tamir etmek istediklerini ve bu konuda çoktan eğitimli olduğunu fark ettik. Bu topluluk, benim hayatım boyunca dikkatimi çeken ve sevdiğim bir topluluk. Bunu yapabilecek insanlar için gerekli yedek parçaları sağlamak ve yönergeleri onlara sunmak bizi iyi hissettiriyor. Yine de tamir konusunda kendinizi rahat hissetmiyorsanız, bu işlemi Apple Store’da yaptırmanızı öneriyoruz. Belki de birçok müşterimiz için en iyi yol bu… Ancak eğer bir teknisyenseniz ve bunu yapabileceğinize inanıyorsanız, gerekli imkanı size sağlayacağız.”

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir