Apple CEO’su Tim Cook tarafından yapılan son açıklamalar, teknoloji dünyasına bomba gibi düştü. iPhone için eleştiri yapan kullanıcıların Android işletim sistemli bir cihazı tercih etmesini isteyen Apple CEO’su kullanıcılara bu konuda önerilerde bulundu.

Gizlilik ve güvenlik denildiğinde dünyada akla ilk gelen markalardan bir tanesi olan Apple, özellikle cihazlarında da bu yönde çeşitli kısıtlamalar getiriyor. iOS işletim sistemlerinde ve benzer platformlarda uygulama mağazası dışında uygulama eklemek imkansız olurken, bu engel ve kısıtlamaların aşılabilmesi adına jailbreak olarak adlandırılan İşlemlerin yapılması gerekiyor. Ancak bu önerilen ve güvenli bir işlem olmadığından dolayı telefon güvenlik risklerine karşı açık duruma geliyor ve garanti dışında kalıyor. Yaşanan bu sorun nedeniyle yıllardan beri iPhone kullananlar uygulama yükleme konusunda daha esnek bir yapıya geçilmesini istiyor. Gelen bu talepler için yeni bir değerlendirme yapan Tim Cook ise bu konuda sürpriz bir açıklama yaptı.

Tim Cook’un önerisi Apple ekosisteminden çıkmak!

Bu konuda kullanıcılara önerilerde bulunan Apple CEO’su birkaç uygulama için böyle bir güvenlik riskinin alınmasının mantıklı olmadığını ve Apple’ın temel ilkesi olan gizlilik ve güvenlik konusunda da hiçbir şekilde ihmalde bulunulmayacağı belirtti.

Dışarıdan yüklenecek uygulamaların cihazlar için çok tehlikeli riskler yaratabileceğini söyleyen Cook, aynı zamanda böyle bir durumda ölümcül hataların ve sorunların dahi yaşanabileceğini öne sürdü. Yapılan bu açıklamalar ile birlikte Apple kullanıcılarının dışarıdan yüklenecek uygulamalarda Apple’dan resmi bir şekilde destek alamayacağı net olarak görüldü. Ancak ortaya çıkan bu durumda dikkat çeken önemli bir detaylardan birisi de Tim Cook’un böyle bir ihtiyacı olan kullanıcıların Apple ürünleri yerine Android işletim sistemine geçmesi gerektiğini söylemesi.

Uygulama yüklemek isteyenlere Android önerisi

Bilindiği üzere Android işletim sistemine sahip cihazlarda, dışarıdan uygulama yüklemek oldukça kolay. Birkaç işlem ile güvenilir olmayan kaynaklardan yüklemeye izin verilen Android işletim sistemi, bu konuda kullanıcılara seçenekler sunsa da güvenlik noktasında da ciddi bir riskin ortaya çıkmasına neden oluyor. Apple CEO’su tarafından yapılan bu açıklamalar ise Apple işletim sistemini ön plana çıkardığı gibi Android işletim sistemleri için de bir anlamda eleştiri getirilmesini sağladı.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir