National Post’un yayınladığı habere göre Kanada Pekin merkezli TikTok uygulamasını veri toplama yöntemlerinin güvensiz olduğu gerekçesiyle hükümet cihazları için yasaklama kararı aldı. Avrupa komisyonunun benzer bi yasaklama koymasından sonra Kanada’dan gelen bu karar  TikTok’un Çin hükümetine olan  yakınlığı ve dünya genelinde sahip olduğu kullanıcı verilerini elinde tutmasıyla ilgili endişeler nedeniyle artan tepkiler dikkat çekiyor.

TikTok

ABD ve Avrupa Komisyonuna gibi TikTok’u devlet ve federal cihazlarda yasaklayan son ülke  Kanada oldu. Kanada’nın aldığı bu karar, sosyal medya uygulamasının devlet tarafından verilen mobil cihazlarda kullanılmasını engelliyor. Ülkedeki yetkililere göre TikTok, veri toplama yöntemleri ve siber saldırı riskine karşı  endişe oluşturuyor.

TikTok iddiaları yalanladı  

Son zamanlarda kullanıcı sayısı hızla artan sosyal medya uygulaması TikTok aracılığı ile Çin hükümetininin vatandaşların verilerine eriştiği iddia edildi. Bu iddialara karşı TikTok’un Pekin merkezli ana şirketi Bytedance bu söylentilerin asılsız olduğunu söyledi. Uygulamanın devletler tarafından açıklanan yasakları, şirkette hayal kırıklığına yol açtı. Bytedance sözcüsü, uygulanan  yasağın milyonlarca Kanadalı tarafından sevilerek kullanılan  platformun halka ulaşmasını engelleyeceğini belirtti.

Sevilen uygulamanın ana şirketi Bytedance, yabancı kullanıcılardan toplanan bilgilerin ülke dışına çıkarılmadığını ve hükümet tarafından erişilemediğini söyledi. Bu açıklamalarına rağmen popüler platform, veri toplama yöntemleri üzerinde artan incelemeler ile uğraşmaya devam ediyor. Kanada’da uygulanan yasağın, TikTok’un kullanıcı kitlesinde büyük bir etki yaratacağı düşünülüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir