Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından TikTok’un belirlediği en büyük önceliklerinden biri, ilk olarak aileler olmak üzere, herkes için güvenli ve pozitif bir ortam sunmaktır. TikTok bu anlamda, gençliğin dijital refahı için önemli bir hamle yaparak ilk webinarını gerçekleştirdi. 

TikTok platformu için yeni bir bakış açısı sunmayı hedeflediği bu etkinlik ile beraber, platformun güvenlik özelikleri ve kullanıcı topluluğunun mutluluğunu korumaya yönelik belirlediği politikalar ile ilgili olan önemli bilgilerden söz edildi. Bunlar arasından en önemlisi de TikTok’un SosyalBen Vakfı’yla ortak bir şekilde hayata geçirmiş olduğu #gençolmak kampanyasının tanıtımını yaptı. #gençolmak kampanyası, gençler arasında daha samimi ve destekleyici bir topluluk olmaya teşvik ediyor. Türkiye’de bulunan ebeveynler arasında da dijital okuryazarlığı teşvik eden kampanya, platformdaki aile güvenliği kaynakları, araçları ve özellikleri ile ilgili olarak da eğitim vermeyi amaçlıyor. 

39

TikTok, kampanyanın daha da güçlendirilmesi amacıyla, dezavantajlı olan bölgelerde yer alan çocukların yeteneklerini keşfetmeleri ve geliştirmelerini hedefleyen sivil toplum kuruluşu olan SosyalBen Vakfı’yla da bir ortaklık anlaşması yaptı. TikTok ve SosyalBen Vakfı, kampanyayla Türkiye’deki gençleri Tiktok platformunun güvenlik önlemleri ile ilgili olarak eğitim vermek, gençleri dijital platformlar için daha bilinçli ve olumlu bir yaklaşım oluşturmak için rehberlik etmek konusunda ebeveynlerin bilinçlendirilmesi hedefleniyor. Bu ortaklığın bir parçası olarak da, yetenekli olan kişileri keşfetmek ve bu yeteneklerini geliştirmek için TikTok’u nasıl kullanacakları konusunda eğitmek için atölye çalışmaları düzenleniyor.

TikTok Topluluk Kuralları ile ilgili olarak da bilgilerin paylaşıldığı etkinliği bir başka ön plana çıkan başlığı ise internetin daha sık kullanılması ile beraber artan siber zorbalıkla mücadele yöntemleridir. Her iletişim aracında olabileceği üzere incitici içeriklerin varlığının risk oluşturduğunun farkında olan TikTok; bununla mücadele etmek adına misafirperver ve destekleyici bir topluluk oluşturmak için kişilerin TikTok deneyimlerini kontrol etmelerine olanak tanıyan çeşitli uygulama ayarlarını tanıttı. Aile Eşleştirme özelliğinin detaylarından söz edildiği webinarda, pek çok içerik ve gizlilik ayarlarını etkin hale getirmek için ebeveynlerin TikTok, hesaplarının gençlerinki ile nasıl bütünleşeceği ve bunun da önemine değinildi. 

Sanal ortamda yapılan bu seminerde TikTok METAP Kamu İlişkileri ve Politikaları Yöneticisi Farah Tukan kampanyanın detaylarından söz ederken, SosyalBen Vakfı Kurucusu ve Mütevelli Heyeti Başkanı Ece Çiftçi de misafir konuşmacı olarak yer aldı. Etkinlikte genç kullanıcılar için dijital refahın önemi vurgulandı. Online güvenliğin endüstri konusunda bir zorluk olduğunu ve kullanıcı güvenliğinin dijital olarak sağlanabilmesi için de tüm ekosistemin beraber çalışması gerektiğinin farkında olan TikTok, dijital refahın tüm kullanıcıları için sağlanmasına yönelik çalışmalarına devam edecek.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir