Popüler sosyal medya platformu TikTok, kullanıcıların müzik, filtreler ve diğer özelliklerle kısa videolar oluşturmasına olanak tanır.

TikTok Türkiye’ye ne kadar vergi ödüyor?

TikTok’un popülaritesi her geçen gün artıyor. Popüler sosyal medya platformu TikTok, kullanıcıların müzik, filtreler ve diğer özelliklerle kısa videolar oluşturmasına olanak tanır. TikTok hesabınızın gizliliğini özelleştirmediğiniz sürece, platformdaki tüm kullanıcılar profilinizi görüntüleyebilir, yüklediğiniz videoları görüntüleyebilir ve yorumlayabilir, videolarınızı indirebilir ve size özel mesajlar gönderebilir. Sosyal medya platformlarında özel mesajlar yoluyla çeşitli siber zorbalıklara maruz kalabilirsiniz. Bu nedenle sosyal medya platformlarında siber zorbaları engelleyebilirsiniz. TikTok’ta bir kullanıcıyı engellemek oldukça basit bir işlemdir.

TikTok kullanıcıları nasıl engellenir?

  • Öncelikle akıllı telefonunuzda yüklü olan TikTok uygulamasını çalıştırın. Engellemek istediğiniz kullanıcının profilini açmak için
  • Arama kutusunu kullanın.
  • Engellemek istediğiniz kullanıcının profilini açtıktan sonra sağ üst köşedeki üç dikey nokta simgesine dokunun.
  • Bu işlemden sonra altta bir pencere açılacaktır. Açılan pencerede “Engelle”ye dokunun. Engellediğiniz kullanıcılar artık sizi aramalarda bulamaz.

Profilinizi herkese açık hale getirmek uzun vadede size daha fazla takipçi kazandıracaktır, ancak siber zorbalığın hedefi olabilirsiniz. Siber zorbalık yapan kullanıcılar moralinizi bozabilir ve kendinizi kötü hissetmenize neden olabilir. Bu sebeple bu kullanıcıları engelleyebilirsiniz. Aşağıdaki adımları izleyerek bir kullanıcıyı TikTok’ta engelleyebilirsiniz.

İnsanların Tiktok’ta size mesaj göndermesini nasıl engellersiniz?

  • Akıllı telefonunuzda yüklü olan TikTok uygulamasını açın.
  • Profil sayfasının sağ üst köşesindeki üç dikey nokta simgesine dokunun.
  • Bu işlemden sonra konfigürasyon sayfası açılacaktır. Ayarlar sayfasında “Gizlilik ve Güvenlik”e dokunun. Güvenlik
  • kategorisinin altındaki “Size kim mesaj gönderebilir” seçeneğine dokunun. Burada, özel mesajları kapatmak istiyorsanız “Kapalı”yı veya arkadaşlarınızın yalnızca mesaj göndermesini istiyorsanız “Arkadaşlar”ı seçin.

TikTok’ta kullanıcıları size özel mesajlar gönderecek şekilde özelleştirebilirsiniz. TikTok’un özel mesajlaşma özelliğinin 3 seçeneği vardır: Herkes, Arkadaşlar ve Kapalı. Yalnızca arkadaşlarınızın size özel mesaj göndermesini istiyorsanız “Arkadaşlar”ı veya bu özelliği devre dışı bırakmak için “Devre Dışı Bırak”ı seçebilirsiniz.

TikTok kullanıcılarına nasıl şikayet edilir?

  • Video yüklemek için sağ alt köşedeki “Paylaş”a tıklayın.
  • Sonraki menüde “Rapor”a tıklayın.
  • Şikayetinizin nedenini seçin; Aşağıdaki ekranda daha spesifik bir neden seçmeniz gerekebilir.
  • Daha sonra ekran görüntüleri sağlayabilir ve videoyu neden bildirdiğinizi açıklayabilirsiniz. İşiniz bittiğinde “Gönder” e tıklayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir