Dijital Kanallar Komisyonu’na gelen TikTok’tan Türk yetkililer, 2021’de Türkiye’ye ödenen vergi miktarını açıkladı.

TBMM Dijital Kanal Komisyonu, bugün TikTok Türk yetkililerini kabul etti. Komisyon Başkanı Hüseyin’in Yayman’da başkanlığını yaptığı toplantıda dezenformasyonla mücadele, temsilciliklerin canlılığı, dijital dönüşüm ve gelecek ele alındı.

Toplantıya Tik Tok Türkiye Kamu Politikaları Müdürü Emir Gelen katıldı. Kendisine TikTok’un kamu politikası danışmanı Naz Değirmenci ve TikTok’un Türkiye, Orta Doğu, Afrika ve Pakistan’dan sorumlu kamu politikası ve halkla ilişkiler direktörü Farah Tukan eşlik etti. Üç kişilik bir heyet, şirketin Türkiye’deki çalışmaları hakkında bilgi verdi.

TikTok Türkiye 2021’de 93 milyon TL vergi ödedi

T24 haberine göre TikTok Türkiye’nin kamu politikası yöneticisi Emir Gelen, Dijital Medya Komisyonu’ndaki sunumunda çok garip bir konuyu gündeme getirdi. Tik Tok’un Türkiye’ye ödediği vergi miktarından bahsetti. Gelen, Türkiye’ye sadece 2021’de 93 milyon TL vergi ödeneceğini açıklarken, diğer yıllarla ilgili bilgi paylaşmadı.

Emile Geren, Büyük Millet Partisi’ne yaptığı bir sunumda da TikTok’un sadece bir sosyal ağdan daha fazlası olduğunu söyledi. Temmuz ayında Manaugato yangınında hasar gören eve yardım için 150 bin dolarlık ev eşyası bağışladığını söyleyen Jeren, Ramazan ayında 50.000 dolarlık gıda yardımı için Red Moon ile birlikte çalıştığını söyledi.

TikTok Ocak-Haziran ayları arasında 250 içerik kaldırıldı

Emir Gelen geçen yıl Türkiye’de silinen içerikle ilgili bir soruyu yanıtladı. Gelen, Ocak 2021 ile Haziran 2021 arasında Türkiye’den içerik kaldırmak için 270 talep aldığını belirterek, verileri şu şekilde verdi:

Toplam alınan içerik talebi: 270

Topluluk ilkeleri ihlali gereği aksiyon alınan içerik: 16

Mevzuat ihlali gereği aksiyon alınan içerik: 250

Aksiyon alınmayan içerik: 4

Toplam alınan hesap talebi: 20

Topluluk ilkeleri ihlali gereği aksiyon alınan hesap: 11

Mevzuat ihlali gereği aksiyon alınan hesap: 7

Aksiyon alınmayan hesap: 2

“Güvenlik için elimizden geleni yapacağız”

TikTok’un Türkiye, Orta Doğu, Afrika ve Pakistan Kamu Politikası ve Halkla İlişkiler Direktörü Farah Tukan, TikTok kullanan herkesin belirli evrensel kurallara uyması gerektiğini açıkladı. Kurallara uymayanlara yaptırım uygulamaktan çekinmeyeceğini söyleyen Tukan, platformdaki içeriğin TikTok politikalarına uygun olması için büyük çaba sarf ettiğini söyledi.

81 milyon TikTok videosu platformdan kaldırıldı

Son 12 yılda Türkiye, çevrimiçi ortamda yanlış ve dezenformasyonla mücadeleye odaklanan sosyal medya düzenlemeleri getirdi. Bu düzenlemelerden biri de Türkiye’den her gün 1 milyon kişinin ulaşabileceği bir yurt dışı sosyal ağ sağlayıcısının temsilcilik ofisi kurma zorunluluğudur.

Farah Tukan, TikTok olarak faaliyet gösterdiği her ülkenin yasal gerekliliklerine uyduğunu söyledi. Tukan, kullanıcıya “Türk hükümetinin Türk halkının güvenliğini sağlamak için online olarak yaptığı çalışmalar en önemli gerçeklerden biridir. Bu güvenlik için elimden geleni yapacağım” ifadesiyle kullanıcıya hepsini engellediğini söyledi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir