Popüler sosyal medya mecralarından olan TikTok’ta işlerin yolunda gitmediği ortaya çıktı. Tekrardan yapılanmaya giden TikTok, bu kapsamda birçok çalışanını insan kaynakları ile görüşmeye davet etti. Özellikle son dönemde büyük bir sıçrama gerçekleştiren TikTok, dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından birisi konumunda yer alıyor. 1 milyardan fazla kullanıcı sayısı ile çok konuşulan ve tartışılan sosyal medya platformlarından TikTok’ta işler beklenildiği gibi gitmiyor. Bununla beraber TikTok’ta işten çıkartmalar başladı.

Android için TikTok indir
iOS için TikTok indir

Dünya genelinde işten çıkarma başladı

72

Gelen bilgiler kapsamında birçok TikTok çalışanı işini kaybetmeye başladı. Yeniden yapılanmaya gittiği ifade edilen TikTok, birçok çalışanını insan kaynakları ile görüşmeye çağırdığı belirtiliyor. Bununla beraber Avrupalı çalışanlara önümüzdeki haftalarda bir İK toplantısının da yapılacağı belirtiliyor. İngiltere’deki TikTok çalışanları konu hakkında uyarılırken, ABD’de ise bazı personellerin Pazartesi itibariyle işe geldikten sonra ilişkilerinin kesildiği belirtiliyor. Buna göre işçiler çıkartılmaya başlanırken, David Ortiz adlı bir çalışan Linkedln üzerinden yaptığı paylaşım ile işten çıkartıldığını belirtiyor.

TikTok sözcüsü tarafından işten çıkarılmalar yaşandığı doğrulanmışken, işten çıkarma sebebi ise açıklanmış değil. İşten çıkarılanlar tarafından ise bu durumun yeniden yapılanmadan ötürü olduğu belirtiliyor. Sektörde yaşanan krizden ötürü işten çıkarma yapan tek şirket TikTok olmuyor. Netflix ve Twitter gibi şirketler de bu süreçte birçok çalışanını işten çıkarmış durumda. Meta şirketi de iş yükünü azaltmak adına işçi çıkartma yoluna gittiği biliniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir