Dünya genelinde 1 milyarı aşkın kullanıcısı ile tüm sosyal medya ağları arasında en popüler ağ olan TikTok, başarılı olmak isteyen şirket ve girişimciler için önemli pazarlardan birisi olarak görülüyor. Yayınlanan son verilere göre platformda 18 yaş ile 35 yaş arasındaki kullanıcı kitlesinde hızlı bir yükseliş yaşanıyor. Sosyal ağ bu sayede her geçen gün daha fazla kişiye ulaşılabiliyor. Topluluğun hızlı ve geniş bir şekilde büyümesi, özellikle sosyal ağın diğer sosyal ağlara göre daha ön planda olmasını sağlıyor.

unnamed

TikTok araştırması dikkat çekti

TikTok ile ilgili yapılan araştırmaya göre kullanıcıların yaklaşık %42’si yeni içerikler keşfetmek için uygulamayı kullanıyor. TikTok kullanıcıların yüzde 91’i ise gördüğü içerikler ile etkileşime geçme noktasında oldukça istekli. Sosyal ağ ile ilgili en çok dikkat çeken detay ise kullanıcıların yüzde 79’unun TikTok kullanmaya önümüzdeki 6 ay boyunca da devam edeceğini belirtmesi.

Yeni eklenen kullanıcılar kadar mevcut kullanıcıların da platformda kalmaya devam etmesi, uygulamadaki etkileşimin artmasını sağlıyor. TikTok tarafından yapılan açıklamalarda mevcut kampanyalar dahilinde yapılan analizlere göre başarılı olmak isteyenler için 5 altın kural da paylaşıldı.

unnamed 1
TikTok önerileriyle şirketlere yön veriyor

İşte TikTok’ta başarı için 5 altın kural!

TikTok’ta sesin gücünden yararlanılması öneriliyor. Sesli içeriklerin daha fazla dikkat çekmesi ve kullanıcıları etkileyecek ses içeriklerini kullanılması, etkileşimlerin ve içeriklerin dönüşümlerini arttırıyor. 

TikTok üzerinden reklam ile daha fazla etkileşime girmek isteyen şirketlerin ise farklı reklam modellerini kullanılması öneriliyor. Birden fazla reklam ile trafik oluşturulması ve reklamların belirli bir program dahilinde birleştirilmesi, reklamlardan maksimum verimin elde edilmesini sağlıyor.

Reklamlarda ön planda ise içerikler yer alıyor. Tamamen reklam odaklı ve kullanıcıların ilgisini çekmeyecek içerikler yerine TikTok’ta popüler ve trend olan içeriklere göre bir içerik stratejisi oluşturmak şirketler için çok daha fazla dönüş elde edilmesini sağlıyor. 

TikTok’un şirketlere bu konu ile ilgili çözümü önerisi ise oldukça net. Keşfette eğlenceli içerikler yayınlamak ve etkileşime girilen kişi sayısını yükseltmek, başarılı kampanyalar için en önemli kriterler arasında. TikTok’un içerik analizi ile elde ettiği veriler, şirketlerin yeni reklam ve içerik çalışmaları için oldukça önemli destek sağlıyor.

Tiktok Android sürümünü indirmek için tıklayınız.

Tiktok iOS sürümünü indirmek için tıklayınız.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir