TikTok’ta geçtiğimiz günlerde gündeme gelen açık olaylarının ardından yeni bir gelişme yaşandı ve 2 milyar kullanıcı verisinin ele geçirildiği belirtildi. Ancak TikTok’tan kısa süre içerisinde olayla ilgili yalanlama geldi.

TikTok, zorlu bir süreçten geçiyor. Geçtiğimiz günlerde paylaştığımız Microsoft’un TikTok’ta açık keşfetmesinin ardından popüler bir hacker formunda yeni iddialar gündeme geldi. İddialarda TikTok’un veritabanına erişim sağlandığı ve 2 milyarı aşkın kullanıcı verisinin ele geçirildiği belirtildi. Üstelik ele geçirilenler sadece bunlarla da sınırlı değildi. Yine iddialara göre TikTok’un kaynak kodlarına da erişim sağlandı ve kodlar ele geçirildi.

Microsoft TikTok’ta önemli bir güvenlik açığı buldu

İşte iddia edilen TikTok verileri

Yapılan paylaşımlarda TikTok saldırganları bazı ekran görüntülerini paylaşarak iddialarını desteklemeye çalıştı.  Paylaşımların son bölümünde ise 2.05 milyar kullanıcı verisini ele geçirildiği ve toplam dosya boyutunun 790 GB olduğu belirtildi. Paylaşımlarda son söz ise “Girdilerin dünyanın her yerinden olduğunu düşünürsek, bunu satmamız veya yayınlamamız pek olası değil. Son olarak, bu veriler çok sayıda reşit olmayan insanı içermektedir. Kullanıcının bilgisi olmadan saklanan verilerle birlikte bu tür bilgilerin serbest bırakılması o kadar korkunç ki, tehlikeli bir şeye yol açabileceğini düşünüyoruz. Örnek: WeChat (Devletin mülkiyetinde olan), TikTok veri tabanıyla (bu tür bilgileri hükümetlerine vermediğini iddia eden) aynı veri tabanında.” oldu.

1

TikTok iddiaları yalandı

TikTok ise bu iddiaların ardından resmi bir açıklama yapmadı. Ancak Bloomberg’e yapılan TikTok sözcüsü, iddiaları yalanladı. TikTok iddiaların geçerli olmadığını söylemiş olsa da bu konuda şüpheler bulunuyor.

iOS için TikTok indir

Android için TikTok indir

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir