TikTok güvenlik açığı, milyonlarca sosyal medya hesabının hacklenmesine neden oldu. İşte yazılım devi Microsoft’un keşfettiği güvenlik açığının detayları;

TikTok’ta jeton nasıl alınır?

TikTok bir güvenlik açığıyla gün yüzüne çıktı. Microsoft, dünya çapında oldukça popüler olan sosyal medya platformunun Android sürümünde hesap hırsızlığına yol açabilecek çok ciddi bir güvenlik açığı keşfetti. Yazılım devi daha sonra durumu TikTok’a bildirdi. Neyse ki, sosyal medya hizmeti boşluğu hızla kapattı.

TikTok’ta güvenlik açığı hesapları riske atıyor

ABD merkezli yazılım devi Microsoft, gün içinde en çok vakit geçiren sosyal medya platformlarından TikTok’un Android sürümünde çok ciddi bir güvenlik açığı buldu. Keşfedilen bir güvenlik açığı, bilgisayar korsanlarının milyonlarca hesabı ele geçirmesine izin verebilir potansiyeldeydi.

Yazılım devi tarafından sağlanan bilgilere göre güvenlik açığı, sosyal ağ uygulamasındaki derin bağlantı özelliğiyle ilgiliydi. Android platformunda geliştiriciler, uygulamalarını belirli URL’leri belirli şekillerde ele alacak şekilde programlayabilir. Microsoft, TikTok’un karmaşık bağlantılarının belirli eylemleri gerçekleştirmesini kısıtlamak için kullandığı doğrulama sürecini atlamanın bir yolunu buldu.

iOS için TikTok indir

Android için TikTok indir

Microsoft daha sonra bu güvenlik açığından, içerik yayınlama ve diğer TikTok kullanıcılarına mesaj gönderme yeteneği de dahil olmak üzere tüm temel hesap işlevlerine erişmek için yararlanılabileceğini keşfetti. Android platformunda TikTok uygulamasının indirme sayısı açığın ne kadar tehlikeli olabileceğini gösterdi.

Microsoft, hesapları açığa çıkaran tek tıklamayla açıklardan yararlanmaya dair hiçbir kanıt bulunmadığını duyurdu. Yazılım devi, güvenlik açığının keşfedilmesinin ardından hemen popüler sosyal ağdaki durumu bildirdi. Microsoft’tan Tanmay Ganacharya konuyla ilgili açıklama yaptı. Ganacharya yaptığı açıklamada, TikTok’u güvenlik açığından haberdar ettiğini ve sorunu çözmek için onlarla birlikte çalıştığını söyledi. TikTok’un hızlı tepki verdiğini vurgulayan Ganacharya, güvenlik ekibinin verimli ve profesyonel kararını takdir ettiklerini söyledi.

Sosyal paylaşım platformu TikTok’un Android uygulamasında keşfedilen güvenlik açığı kısa süre sonra kapatıldı. Böylece kullanıcıya herhangi bir zarar vermeden sorun çözüldü. Sosyal ağ platformlarının bulunan güvenlik açıklarına hızlı bir şekilde yanıt vermesine sevindim, çünkü bu güvenlik açıkları çok sayıda hesabın ele geçirilmesine neden olabilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir