Popülerliğini her geçen gün artırmaya devam eden sosyal medya uygulamalarından TikTok, son zamanların en iyi akımlarından biri olan NFT’ye katılacağının bilgisini aktardı. 

Son zamanların en büyük akımlarından NFT, her geçen gün daha fazla kullanıcı tarafından dikkat çekmeye başladı. Ülkemizde de ünlü isimler, hatta öyle ki futbol kulüplerinin dahi katıldığı NFT akımı her geçen büyümeye ve popülerliğini artırmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günler içerisinde Twitter, NFT entegrasyonu için çalışmalarına yön verdi ve bununla ilgili olarak ilk detayları da sundu. Twitter’ın hamlesinin ardından bu kez de popüler eğlence platformu TikTok, bu akıma katılma karar verdiğini açıkladı. 

tiktokda nft dunyasina giriyor

TikTok, NFT koleksiyonlarını satışa sunuyor

Her geçen gün popülerliği artmaya devam eden sosyal medya uygulamalarından TikTok, bilindiği üzere pek çok kişi tarafından tercih ediyor. Bu durumdan dolayı mutlu olan ve her geçen gün de popülerliğini artırmaya devam eden platform, kendi NFT koleksiyonları ile kullanıcılar için farklı bir bakış açısı yaratmaya odaklanıyor. Kısa bir süre önce şirket tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada; Lil Nas X, Grimes, Bella Poarch, Rudy Willingham ve Gary Vaynerchuk gibi isimlerin bazı popüler olan içeriklerinin NFT koleksiyonunda yer alacağını ve piyasaya sürüleceği de dile getiriliyor. 

tiktokda nft dunyasina giriyor 1

Popüler platform TikTok adı geçen ünlü isimlerin içeriklerinden faydalanacak ve NFT koleksiyonunu hazırlayacak. Peki söz konusu bu NFT’ler nereye koyulacak? Bu soruya yanıt olarak TikTok yetkilileri, NFT’lerini Ethereum için kullanılan Katman-2 ölçeklendirme çözümünden faydalanacağını açıkladı. Böylelikle blockchain enerji endişeleri gibi sorunlar da ortadan kalkmış olacak. TikTok’un ilk NTF koleksiyonu, ilk etapta sadece Lil Nas X’ten alınan içerikler ile satışa çıkacak. Bu NFT’nin satışı 6 Ekim tarihinde gerçekleşecek ve ay sonuna kadar da devam etmesi bekleniyor. Aynı zamanda şirket, NFT gerisi ile beraber toplum yararına da imza atmış olacak. TikTok, elde ettiği bu gelirlerden bir kısmını içerik oluşturucularına dağıtırken bir kısmını ise hayır kurumları için ayıracak. TikTok’un NFT dünyasına girişi ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlı olup yakın zamanda NFT koleksiyonunu daha da zenginleştirmesi bekleniyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir