Popüler sosyal medya platformu olan TikTok, özellikle son dönemde büyük bir yükseliş gösterdi ki, YouTube’u bazı ülkelerde geride bırakmayı başardı. Ancak TikTok hakkındaki olaylı davaları yüzünden ne yaparsa yapsın başarılı olarak görülmüyor. Dünya genelinde video izleme platformu olarak zirvede yer alan YouTube, Vine’ın çıkışından etkilenmese de, TikTok’un çıkışı ile işlerin biraz zora girdiğini görebiliyoruz. Ancak her şeye rağmen lider konumda olan YouTube, bazı ülkelerde liderlik koltuğunda kalamadı. Son yayınlanan verilere göre ise popüler video paylaşım servisi TikTok, ABD ve Birleşik Krallıkta YouTube’u geçmeyi başardı.

TikTok, YouTube’u geçmeyi başardı

1 1631003000

App Annie adlı uygulama analiz şirketinin hazırlamış olduğu rapora göre sadece Android cihaz kullanan kişileri barındıran veriler bulunuyor. Diğer yandan TikTok’un ana vatanı olan Çin’deki veriler de diplomatikten ötürü rapora dahil edilmezken, her şeye rağmen rapor TikTok’un bu devasa yükselişini gözler önüne seriyor. Raporu hazırlayan App Annie yetkilileri, TikTok’u “Sosyal medyayı ve yayıncılığı alt üst eden uygulama” şeklinde tanımlıyor. Google’ın sahibi olduğu YouTube ise ABD ve Birleşik Krallıkta dahil hala en fazla zaman geçirilen video paylaşım platformu olsa da, kullanıcı etkileşimi noktasında TikTok’un gerisinde kalmış durumda.

YouTube’u bazı ülkelerde geçen TikTok’un bir sonraki hedefi ise Facebook olduğu gözüküyor. Şirket hem sahip olduğu Instagram, hem de Facebook ile dev bir kullanıcı kitlesine sahip durumda. Uzmanlara göre ise TikTok, Facebook’u geçmeyi başarırsa, uzun süre dünyanın en çok kullanılan sosyal medya uygulaması olarak liderlik koltuğuna oturabilir. Raporu hazırlayan analistlere göre ise TikTok’un bu rakamlara rağmen gerçek bir başarı yakalayamadığı ifade ediliyor. Bunun sebebi olarak ise TikTok’un milyarlarca çocuğun verilerini elinde tutmasından ötürü açılan davalar olduğunu belirten analistler, ilerleyen dönemlerde neler söyleyecek göreceğiz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir