TikTok artırılmış gerçeklik için kendi stüdyosunu kurmaya hazırlanıyor - Haberler - indir.com

TikTok artırılmış gerçeklik için kendi stüdyosunu kurmaya hazırlanıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-08-25 10:30:02
Editör : B. Deniz Yaylacı
Kategori : Teknoloji

Tiktok, Arttırılmış Gerçeklik (AR) filtreleri konusunda Facebook ve Snapchat'in yaptığı gibi kendi stüdyosunu kurmaya hazırlanıyor.  Bununla birlikte Facebook'un metaverse açıklamaları ve  geçtiğimiz günlerde sanal gerçeklik uygulaması olan Horizon Workrooms'un Zoom uygulamasının tahtına göz dikmesiyle sosyal ağ şirketlerinin gündemini hızlıca değiştirmeye devam etmekte. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte sanal gerçeklik uygulamalarına olan önem de artmış durumda, bu yüzden de Arttırılmış Gerçeklik önemli bir yer kaplıyor.  Bir süredir Arttırılmış Gerçeklik filtrelerinin dışında Arttırılmış Gerçeklik gözlüklerinin ön plana çıkacağı konuşuluyor. Bu yüzden de Arttırılmış Gerçeklik gözlükleri çok revaçta olarak görülüyor. Snapchat ve Facebook'un Arttırılmış Gerçeklik filtrelerine yönelmesinden sonra Tiktok'ta kendi efekt stüdyosunu kuracağının haberini verdi. 

Test aşamasında

Tiktok için Arttırılmış Gerçeklik filtreleri geliştirmeyi sağlayan Effect Studio şu anda beta testi aşamasında yer alıyor.  Bununla birlikte Tiktok için efekt oluşturmak isteyenler Efekt Studio sitesinden kayıt olarak , efekt oluşturabiliyor. 

TikTok Uygulaması Büyük Bir Başarı YakaladıTikTok Uygulaması Büyük Bir Başarı Yakaladı

                                              

Kayıt süreci nasıl ilerliyor?

Efect Studios'a kayıt olma süreci çok basit bir şekilde ilerliyor. Kayıt olmak isteyen kullanıcılar ad-soyad, e posta adresi aynı zamanda Tiktok kullanıcı adları, şirket ve AR efekt deneyimlerini gösteren bir çalışma göndermeleri yeterli sayılıyor.  Kayıt esnasında  en önemli şeylerden birisi ise filtrelerin geliştirildiği işletim sisteminin belirtilmesi gerekiyor. Tiktok'tan gelen habere göre site ağustosun ilk haftalarında yayına başladı. Bununla birlikte ABD ve diğer ülkelerde yayına alınan uygulamanın test süreçleri devam ediyor ve projenin kullanıcılara açılıp açılmayacağı ise belli değil.  Tiktok sözcüsü bununla ilgili bir açıklama yaparak, durumu bildirerek şu ifadeleri paylaştı:  Topluluğumuza değer katmanın ve TikTok deneyimini zenginleştirmenin yeni yollarını her zaman düşünüyoruz. Şu anda, içerik üreticilerine TikTok topluluğu için yaratıcı fikirlerini hayata geçirmeleri adına onlara ek araçlar vermenin yollarını deniyoruz."  Snapchat ve Facebook'un AR ile ilgili çalışmalarına bakıldığında sosyal ticareti çok etkilediğini görüyoruz bu sebeple projenin kullanıcılara açılmaması biraz imkansız gibi gözüküyor. Tam olarak belli ollmamakla birlikte Tiktok yakın zamanda durum ile ilgili güncellemede bulunacağını ve en kısa sürede AR çalışmaları ile ilgili bilgi vereceğini bildirdi. 

 

                                                  
 


Yeni başlayanlar adına TikTok rehberiYeni başlayanlar adına TikTok rehberi
TikTok Güvenlik Ayarları Nasıl Yapılır?TikTok Güvenlik Ayarları Nasıl Yapılır?

PAYLAŞ