Sosyal ağlarda ve dijital platformlarda son dönemlerin en trend yeniliklerinden bir tanesi beğenmeme özelliği. YouTube gibi popüler platformlarda uyarlanmaya başlanan beğenmeme özelliği ile ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı. Yapılan açıklamalara göre TikTok uygulamasında da artık beğenmeme özelliği yer alacak. Beğenmeme özelliğinin yorumlara geleceği ve yorumlarda beğenmeme konusunda kullanıcılara yeni bir seçeneğin sunulacağı belirtildi. 

Ocak ayında duyurmuştu

Sosyal medya analizcisi Matt Navarra tarafından ocak ayı içerisinde ilk kez raporlanan beğenmeme özelliği, o dönem çok fazla dikkat çekmemişti. Ancak süreç içerisinde TikTok tarafından geliştirilerek kullanıma hazır hale getirilen özellik, önümüzdeki günlerde yapılacak güncelleme ile kullanıcılara sunulacak.

Şu anda kısıtlı bir topluluk ile test aşamasında olan özellik, yapılacak değerlendirmeler ve kullanıcıların geri bildirimleri sonrasında yeniden ele alınacak ve ardından tüm kullanıcıları kapsayacak şekilde sunulacak. 

TikTok’taki beğenmeme özelliği neler sunacak?

Yapılan ilk açıklamalara göre TikTok beğenmeme özelliği, gizlilik esası üzerine geliştirilecek. Böylece içerikte hangi kullanıcıların içeriği beğenmediği diğer kullanıcılar tarafından görülmeyecek. Temel olarak sosyal medyadaki yorumların ayırt edilebilmesi, uygunsuz yorumların tespit edilmesi adına böyle bir yenilik üzerinden çalışılacak. “Alakasız veya uygunsuz olduğuna inandıkları yorumları tanımlamaları” adına beğenmeme özelliği üzerinde çalışmaların sürdürüldüğünü duyuran TikTok, önümüzdeki günlerde bu konuda kapsamlı bir güncelleme ve tanıtım yapabilir. Beğenmeme özelliği ile uygulamada yepyeni bir dönemin başlayacağını söylemek de mümkün.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir