Dünyanın ilk sayılı sosyal medya plartformları arasına giren Tiktok, 2021 yılına ait yıllık cirosunu açıkladı. 4 yıldır varlığını sürdüren şirket yaptığı ciro ile rakiplerini ezdi geçti.

Musical.ly ilk olarak 2016 yılında kuruldu. Daha sonralarında şirket kurucuları tarafından ismi TikTok olarak değiştirilmesiyle kısa sürede neredeyse tüm dünyanın ilgi alanları arasına girmeyi başardı. Öyle ki plartform yükselişinden sonra diğer sosyal medyalar içeriğini TikTok platformundaki gibi “kısa video” şeklinde uyarlamalar yapıldı.

TikTok rakiplerine göre çok daha yeni olmasına rağmen yapılan araştırmalar sonucunda geçtiğimiz yıl elde edilen ciro ile diğer rakiplerini ezdi geçti. Yıllardan beri en çok kullanılan sosyal medya plartformlarından bir diğeri olan Youtube’u tahtından etmeye niyetli gibi duruyor.

2021 yılındaki cirosu 1 milyar doları aştı!

TikTok yakında özelliğini test ediyor

Küresel pazarda dünya genelinde toplamda 1 milyar doların üzerinde ciro yaptığını açıklayan TikTok, 2021 yılındaki ciroya kıyasla %477 daha fazla kâr elde etmiş oldu. Ve ayrıca TikTok şirketinin sadece Birleşik Krallık’taki toplam cirosunun 279 milyon dolar olduğu da açıklandı.

TikTok’ta canlı alışveriş dönemi başlıyor!

Resmi adıyla çıkışının üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen yayınlanan mali raporda şirket son 1 sene içersindeki reklam giderlerini de açıkladı. Tam tamına Satış ve Pazarlama departmanına 666 milyon dolar yatırım yapan şirket harcadığı giderin kat ve kat fazlasını cirosuna eklemeyi başarmış durumda.

iOS için TikTok indir

Android için TikTok indir

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir