Popüler sosyal medya platformu TikTok, daha ferah bir görünüm için çalışmalara başladı. Şirket yeni bir arayüzü test ediyor.

TikTok SoundOn’u kullanıma sundu

Popüler sosyal medya platformu TikTok, kullanıcı rahatlığı için çeşitli özellikleri test ediyor. Bunlardan biri, kullanıcıların dikkati dağılmadan video izlemesi için gelecek olan yeni arayüz. Platform, yeni özelliği ile videolardaki butonları ve yazıları kaldırmanıza yardımcı oluyor. ‘Temizleme Modu’ olarak adlandırılan bu özellik, şu anda sınırlı sayıda kişi tarafından test ediliyor.

iOS için TikTok indir
Android için TikTok indir

TikTok kullanıcılara daha temiz bir arayüz kazandıracak

Yeni özellik, ilk olarak bir Twitter kullanıcısı tarafından fark edildi. Daha sonra sosyal medya danışmanı Matt Navarra, özelliğin test edildiğini doğruladı. TikTok’un kullanıcılara daha temiz bir arayüz sunan “Temizleme Mod” butonu bazı kullanıcıların erişimine sunuldu. Bu özellik, uygulama içi içeriği görüntülerken ekrandaki metni ve diğer düğmeleri kaldırılmasını sağlıyor.

TikTok’un yeni özelliği sayesinde bazı durumlarda Beğen, Yorum Yap ve Paylaş butonlarından bile kurtulmanız mümkün. Beta testin parçası olan kullanıcılar, ekrana basılı tuttuklarında seçeneği görecekler. Bunu yaptıktan sonra, “Temizleme modu” ayarı menüdeki “Favorilere Ekle” düğmesinin altında olacaktır.

TikTok’un ekranında genellikle çok fazla düğme bulunur. Yeni özellik, tam anlamıyla kullanıma sunulduğunda, dağınık ekrandan kurtulmak ve sadece içeriğe odaklanmak isteyenler için oldukça etkili olacak. Ancak şirket, izleme deneyimini daha keyifli hale getirecek.

TikTok’un temizleme modu, kullanıcı adları ve altyazılar bir videonun önemli kısımlarını kapsadığında da faydalı olabilir. Şirket, özelliğin ne zaman daha geniş bir kitleye sunulacağı konusunda henüz bir açıklama yapmadı.

Birçok değişiklik denemesi yapan şirketin, son dönemde HTML5 oyunlarına da büyük yatırımlar yaptığı ortaya çıktı. Görünüşe göre TikTok, içerik oluşturucuların izleyicilerle etkileşime girmesine olanak tanıyan bir mobil canlı oyun özelliği üzerinde çalışıyor. Ayrıca şirket kullanıcıların uygunsuz veya alakasız gördükleri yorumları beğenmeme düğmesiyle etiketlemelerine olanak tanıyan bir özelliği test ediyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir