Son dönemlerin en çok konuşulan sosyal medya platformu TikTok, yaş kısıtlamasıyla karşı karşıya. İçerikler yeni özellikle birlikte etiketlenecek ve hangi kullanıcıların karşısına çıkarılacağı belirlenecek. İşte detaylar:

TikTok algoritması yenileniyor

TikTok, son zamanların en popüler ve tartışmalı sosyal medya platformlarından biri. Bu yılın başlarında şirket, belirli içeriklerin gençlerin önünde gösterilmesini engellemeye hazırlandığını duyurdu. TikTok, yaş kısıtlamaları getirerek gençleri korumayı amaçlıyor. Bir süre önce bu konuda adım atan şirketin platforma getireceği özelliğin detayları belli oldu.

İçerik TikTok tarafından derecelendirilecek

Geçtiğimiz Çarşamba günü TikTok, kullanıcıları zararlı içerikten korumak için yeni bir özellik üzerinde çalıştığını duyurdu. Bunlardan biri televizyonda, filmlerde ve oyunlarda bulduğumuz sıralama yöntemine benzer bir sistem olacak. Bu, belirli bir yaşın altındaki kullanıcıların “Yetişkin” etiketli içeriği görüntülemesini engelleyecek. Şirket konuyla ilgili olarak açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

İçeriğin tematik olgunluğa göre düzenlenmesi için yeni bir sistem uygulamaya çalışıyoruz. Birçok kişi film endüstrisinde, televizyonda veya video oyunlarında kullanılan benzer sistemlere aşinadır. TikTok için benzersiz bir yaklaşım geliştirmemiz gerektiğini bilerek bu sistemlerle yaratıyoruz.

Buna ek olarak tüm içerikleri değerlendirecek ve sınıflandıracak olan da TikTok yetkilileri olacak. Bu konu hakkında da bir açıklama yapan firma şunları söyledi

Bir içeriğin yetişkin ya da karmaşık temalar içerdiğini fark ettiğimizde, örneğin daha genç izleyiciler için çok korkutucu ya da çok tutkulu bir kurgusal sahne gördüğümüzde, videoya bir yetişkinlik puanı verilecek ve böylece videonun 18 yaş altındaki kullanıcılar tarafından TikTok deneyiminde görülmesinin önüne geçilecek.”

Bu duruma göre TikTok bir videoya uygun gördüğü etiketleri ekleyecektir. Bu etiket, bu videonun görüntülenmesini etkileyecek. “Yetişkin” etiketinin nasıl belirleneceği ve hangi kriterlerin uygulanacağı konusunda içerikte herhangi bir bilgi açıklanmadı.

Aynı zamanda şirket, bu özelliğin şu anda ilk sürümlerden birinde kullanıldığını belirtti. Duruma bağlı olarak, gelecekte yeni özellikler olabilir. Platform, kullanıcıların görmek istedikleri içeriği seçmelerine izin verecek bir özellik üzerinde çalıştığını söyledi.

Tüm bunların yanı sıra TikTok, Sizin İçin sayfası için birkaç yeni özellik üzerinde çalışıyor. Yeni güncelleme, sitede sürekli aynı videoların çıkmasını engelleyecek. Ayrıca kullanıcıların görmek istemedikleri etiketlere sahip videoları engellemeleri de mümkün olacak. Şirket bu konu hakkında ise şunları söyledi:

Önümüzdeki aylarda, tüm topluluğumuza ayrıntılı içerik filtreleme seçenekleri sunmak için yeni özellikler eklemeyi planlıyoruz. Böylece sevdikleri şeylerden daha fazla keyif alabilirler.

Peki siz TikTok’un yeni özelliği hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir