TikTok, içerik keşfi amacıyla yapay zekâlı bir sohbet botu olan Tako’yu test etmeye başladı. Tako, TikTok kullanıcılarına video önerileri sunma yeteneğine sahip olacak ve platformdaki popüler videolar hakkında soruları yanıtlayabilecek.

Tako, Filipinler’de Test Ediliyor

Tako şu anda Filipinler’de test ediliyor. TikTok tarafından yapılan açıklamaya göre, Tako üçüncü taraf başka bir sohbet asistanı tarafından desteklendiği ve ilham verici içerikleri keşfetmeyi kolaylaştırmak için tasarlandığı belirtiliyor.

TikTok

TikTok, Tako’ya Önemli Bir Yer Veriyor

Test aşamasında olsa da, TikTok uygulamasında Tako’ya oldukça belirgin bir şekilde yer veriliyor. Kullanıcılar, sağdaki ana menüdeki kısayollara ek olarak Tako’ya ulaşabilecekleri başka bir kısayola sahip olacaklar.

TikTok, Tako’yu Snapchat’in My AI’ına Benzetiyor

TikTok’un Tako’ya yaklaşımı, Snapchat’in My AI adlı yapay zekâlı sohbet botunu hatırlatıyor. Ancak Tako, My AI’dan farklı olarak yeni içerik bulma ve videolarda tartışılan konular hakkında daha fazla bilgi edinme amacıyla kullanıcılara yardımcı olmayı hedefliyor. Tako, kullanıcılarına “Bana herhangi bir şey sormaktan çekinmeyin, aradığınızı bulmanıza yardımcı olmak için elimden gelenin en iyisini yapacağım” diyor.

TikTok, Diğer Yapay Zeka Denemelerini de Sürdürüyor

Tako’nun yanı sıra, TikTok üretici yapay zeka alanında diğer denemeleri de gerçekleştiriyor. Yapay zeka ile oluşturulan avatarları test eden TikTok, bu özelliklerin tüm kullanıcılara ne zaman açılacağı konusunda henüz net bir bilgi vermemiştir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir