TikTok, pazarlama ve reklam içeriği için ticari olarak lisanslanan işletmelere yeni bir ses kütüphanesini duyurdu. TikTok, lisanslı müzikle içerik oluşturmayı küçük işletmeler için daha uygun fiyatlı hale getirmek için Sounds For Business’i duyurdu. 

TikTok

TikTok’u pazarlama ve reklamcılık için kullanan işletmeler artık yeni işletmeler Ses Kitaplığı aracılığıyla uygun ticari kullanım lisansına sahip müzikleri seçebilecek. Böylece kullanıcıların ve işletmelerin organik içerik ile reklam oluşturması amacıyla özel olarak hazırlanan sesleri kullanabilecek. 

İşletmeler için sesler neden önemli?

TikTok’a göre , kullanıcıların yüzde 68’i bir markanın mesajını sevdikleri bir şarkıyla eşleştirilirse hatırlamayı daha kolay buluyor. Müzikten hoşlananların %62’si ise, benzer zevkleri paylaştıklarını düşündükleri için marka hakkında daha fazla bilgi edinmek için zaman ayıracak.

Ticari Müzik Kitaplığı’ndaki 500.000’den fazla müzik parçası ve sesle işletmeler, ideal müşterilerinin tercihlerine uyan müziği bulabilecek.

Masaüstü Tarayıcıda Ticari Kullanım Sesi Nasıl Seçilir

Creative Center’da TikTok’un Ses Kitaplığı’nı ziyaret edip Kullanım altında TikTok ticari kullanımını seçerek ticari kullanıma sunulan seslere göz atabilirsiniz. Ticari ses paketi ile normal paketin farklı olduğunu bilmeniz gerek. Ayrıca sesin İçeriğinize uyması için sonuçları temaya, türe, ruh haline ve ses süresine göre filtreleyebilirsiniz.

iPhone’da Ticari Kullanım Sesi Nasıl Seçilir

1. Yeni bir video oluşturmak için artı simgesine dokunarak başlayın. Videonuzu seçip yükledikten sonra, üst kısımdaki Ses Ekle ’ye dokunun.

2. Ardından, tam Ses Kitaplığı’nda arama yapmak için büyüteç simgesine dokunun.

3. Bir sonraki ekranın üst kısmında, Sesler açılır menüsüne dokunun.

4. Böylece, ticari kullanım için lisanslanmış müzik ve sesleri görüntüleyebilirsiniz.

5. Sesinizi seçtikten sonra, Tik Tok videonuzu her zamanki gibi oluşturmaya devam edebilirsiniz.

Eğer lisanslı bir müzik kullanırsanız TikTok ne yapar?

Ticari olarak lisanslanmamış müzik veya sesler kullanırsanız Tik Tok, Topluluk Kurallarına göre bildirimde bulunmaksızın sesi videonuzdan kaldırabilir. Bir telif hakkı sorunu nedeniyle sesiniz kaldırılırsa, videonuza gidip sesin kaldırıldı bildirimine dokunarak videonuza yeni bir ses ekleyebilirsiniz.

TikTok’ta sesin lisans durumunu nasıl öğrenilir?

TikTok’un ses kitaplığından ticari olarak lisanslı sesleri seçebilmeniz dışında, TikTok uygulamasında İçerik Oluşturucu Araçlarınıza giderek sesinizin TikTok tarafından kaldırılmasını önleyebilirsiniz. Bunun için Videonuzu yayınlamadan önce sesinizde telif hakkı kontrolü yapma seçeneğini açıp kapatabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir