TikTok tarafından yapılan son açıklamalarda, televizyon için önemli bir açılımın yapıldığı belirtildi. TikTok; Samsung, LG ve Android işletim sisteminin kullanıldığı televizyonlarda desteklenmeye başlandı. 

Android işletim sisteminin kullanıldığı televizyonlar ve akıllı TV’ler, artık her evde yer almaya başlamış durumda. Sosyal ağlara ve Netflix gibi dijital platformlara televizyonlar aracılığıyla ulaşmasının kolaylaştırılması adına özel uygulamalar geliştirilirken, bu televizyon ile uyuma TikTok da dahil oldu. Son dönemlerde TV alanında yeni çalışmalar yapacağı bilinen ve bu konuda pek çok farklı bilgileri sızdırıldı TikTok yaptığı resmi açıklama ile bu uyumluluğun yakalandığını söyledi.

Büyük ekranda TikTok deneyimi

“TikTok TV uygulaması, evde TV izleme deneyimi için tasarlandı ve kullanıcıların “Sizin İçin (Önerilen)” ve “Takip Ediliyor” bölümlerindeki içerikleri büyük ekranda kolayca izlemelerini sağlıyor. Oyunlardan komedilere, yemeklerden hayvanlara kadar kullanıcılar en popüler ve izlenen videoları artık TV’de de görebiliyor.” denilerek duyurulan gelişme, şu andan itibaren kullanılabilir durumda.

Kullanıcıların mevcut hesapları ile TikTok TV uygulamasına giriş yapabileceği ve aynı akışlarına televizyon uygulaması üzerinden de ulaşabileceği belirtildi. Üstelik televizyon uygulaması içerisinde daha fazla içeriğin keşfedilebilmesini sağlayacak özel bir keşif sayfasına da yer verilmiş. Kullanıcılar sadece akışları üzerinden değil, keşif bölümü üzerinden yapacakları araştırmalar ile sevebileceği daha fazla içeriğe ve hesaba ulaşabilecek.

TikTok TV uygulaması hangi platformlarda destekleniyor?

TikTok tarafından yapılan açıklamalarda TikTok TV uygulamasını hangi platformlarda destekleneceği detaylı olarak belirtildi. 2020 ve 2021 yıllarında üretilen LG akıllı televizyonlar, webOS 5.0 ve üzeri İşletim sistemine sahip cihazlarda güncelleme dağıtılmaya başlandı.  Ancak 2019 yılı ve öncesinde geliştirilen akıllı televizyonlar için önümüzdeki aylarda güncelleme sunulacak.  Samsung, Android TV ve Fire TV modellerinde ise İngiltere, Almanya ve Fransa ile sınırlı olmak kaydı ile uygulama şu anda kullanılabilir durumda. Sınırlı cihaz desteği ile sunulacak olan TikTok TV uygulaması ilerleyen aylarda daha fazla cihazda ve bölgede desteklenecek.

1 milyarı aşan kullanıcı sayısı ile bu alanda oldukça dikkat çeken TikTok televizyon uygulamaları ile daha kolay erişilebilir hale gelecek. Kişilerin televizyonda TikTok içeriklerini izlemesini sağlayacak yeni güncellemeler, böylece uygulamadaki etkinlik süresinin de artmasını sağlayacak.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir