Rusya’ya karşı yaptırım uygulayan şirketlerden olmayan TikTok, alınan yeni kararı duyurdu. Rusya’daki sahte hesap yasası kapsamında karar alan TikTok, Rusya’da yeni video oluşturmanın geçici bir süreyle yasaklandığını duyurdu. 

Son dönemlerde Rusya’ya karşı yaptırım uygulayan şirket sayısı artarken TikTok Rusya yasal düzenlemeleri kapsamında uygulamada kısıtlamaya gittiğini açıkladı. TikTok’un resmi hesapları aracılığı ile yapılan açıklamalarda, video yüklemelerin ve canlı yayınların askıya alındığı belirtildi. Düzenlemenin gerekçesi olarak ise Rusya’daki sahte haber yasası öne sürüldü.

Rusya’daki sahte haber yasası kapsamında olası fake haber ve içeriklerin TikTok’ta yer almasını istemeyen yönetim, bu yeni kararı ile birlikte önlem getirmeyi hedefliyor. Resmi olarak duyurulan açıklamalar Twitter aracılığı ile paylaşıldı. Mesajlarda ise “Rusya’nın yeni ‘sahte haber’ yasası ışığında, bu yasanın güvenlik etkilerini incelerken video hizmetlerimizi, canlı yayınları ve yeni içerik oluşturmayı yasaklamaktan başka seçeneğimiz yok. Uygulama içi mesajlaşma hizmetimiz ise bu durumdan etkilenmeyecek.” ifadelerine yer verildi.

TikTok yasağı ne kadar sürecek?

Karar ile ilgili detaylı bir açıklama yapılmasına karşı kararın ne kadar süreceğine yönelik herhangi bir veri bulunmuyor. Ancak TikTok; “TikTok hizmetlerimizde en büyük önceliğimiz olarak güvenlik ışığında tam olarak ne zaman hizmetlerimizi sürdürebileceğimizi belirlemek için Rusya’daki gelişen koşulları değerlendirmeye devam edeceğiz.” diyerek yasağın daha da uzun sürebileceğinin ilk sinyallerini verdi. Önümüzdeki günlerde savaşın seyrine göre TikTok yeni bir açıklama yapabilir.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir