Sosyal medya platformu TikTok, içerik oluşturucular için YouTube benzeri bir özelliği test ediyor. Bu program para kazanmanın yeni bir yolu olacak.

TikTok içerik üreticilerine yeni para kazanma yöntemleri sunacak

Popüler sosyal medya platformu TikTok, birçok kişi için önemli bir gelir kaynağı. Son dönemde daha fazla kullanıcıya sahip olan platform, atacağı adımla içerik oluşturuculara yeni bir kapı aralayacak.

Şirket, bazı reklamlar içeren bir video yayınladığında, gelir kesintilerinin bir kısmını en iyi içerik oluşturucularla paylaşacak. Bu hamlesiyle platform, YouTube’un içerik üreticilerine yaptığı ödemeyi yansıtacak. Ancak, bu daha önemli ödemelere de yol açabilir. Gelelim haberin detaylarına;

TikTok ‘TikTok Pulse’u başlattı

Son dönemlerin en popüler uygulamalarından biri olan TikTok, 2022 NewFronts sunumunun öncesinde, YouTube Select gibi yeni bir reklamveren programı olan ‘TikTok Pulse‘u resmi olarak tanıttı. Şirket, ilk aşamada en az 100.000 takipçisi olan içerik oluşturucuların ve yayıncıların gelir paylaşım programına uygun olacağını söylüyor.

TikTok’un Kuzey Amerika’daki küresel iş çözümleri genel müdürü Sandy Hawkins yaptığı açıklamada, programın Haziran ayında Amerika Birleşik Devletleri’nde başlatılacağını söyledi. Şirket, programa kaç üretici kabul edeceğini belirtmedi. Ancak, yeni programın platformun daha fazla içerik üreticisi çekmesine yardımcı olacağına inanılıyor.

Aralık’ta Platform ayrıca içerik oluşturucuların para kazanmak için kullanabilecekleri ‘Creator Next’ portalında hizmete giriyor. Burada üreticiler, video ve canlı içerik izleyicilerinden sanal hediyeler ve ödemeler kabul ederek ekstra kazanç sağlayabilirler.

Programa sadece 10 bin ve üzeri takipçiye sahip olan üreticiler başvurabiliyor. İçerik üreticilerine en çok kazanç sağlayan platformlardan biri olan TikTok bu adımıyla içerik üreticilerinin reklam gelirinden de kazanç sağlamasını platforma ekliyor. Ancak bu durumun üreticilerin kazançlarını nasıl etkileyeceği ve üreticilerin reklamlardan ne kadar kazanacağı ise henüz net değil. Ama şirketin başlattığı bu programın olumlu gitmesi durumunda içerik üreticilerinin kazançlarında önemli miktarda artış bekleniyor.

Hatta böyle giderse uygulama önümüzdeki yıllarda içerik üreticilerine en çok kazandıran platform haline gelebilir. Bu da uygulamanın kullanıcı sayısının artması ve dolayısıyla şirketin daha çok kazanç elde etmesi anlamına geliyor. Ancak bunun iyi yanı platformun kazanırken kazandırması. Tabii bu politikayı bu şekilde devam ettirmeleri de önemli. Peki sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir