TikTok içerik üreticilerine yeni para kazanma yöntemleri sunacak - Haberler - indir.com

TikTok içerik üreticilerine yeni para kazanma yöntemleri sunacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 15 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-09 11:30:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Sosyal Medya

Son dönemlerde para kazanmaya yönelik farklı özellikleri ile dikkat çeken TikTok, içerik üreticileri için yeni seçenekler sunmaya hazırlanıyor.

TikTok tarafından yapılan yeni açıklama Türkiye'de oldukça dikkat çekti. Açıklamalarda Türkiye'de yeni bir test sürecinin başlatıldığı belirtilirken Shoutouts ismi ile adlandırılan video formatı, içerik üreticilerine kazanç imkanı da sunuyor. Test için Türkiye'nin de aralarında bulunduğu sınırlı sayıda ülkeyi tercih eden TikTok, özellikle uygulama da ön plana çıkan, yüksek takipçi ve etkileşimlere sahip olan içerik üreticileri için mevcut özelliği aktif etmiş durumda.

TikTok'un yapay zeka algoritması satışa çıktıTikTok'un yapay zeka algoritması satışa çıktı

TikTok Shoutouts nedir, ne işe yarıyor?

TikTok için geliştirilen Shoutouts adlı özellik tamamen içerik üreticilerinin para kazanmasına odaklanıyor. Kullanıcılar mevcut içerik üreticilerinden belirli bir konu ve konseptte video üretebilmesi adına para karşılığında video talebinde bulunabiliyor. Böylece içerik üretici mevcut talebi uygun görmesi halinde talebi onaylayarak içeriği üreterek sunabiliyor. Mesajlar üzerinden gerçekleştirilecek mevcut özellik, böylece kullanıcıların istediği içerikleri fenomen isimler aracılığı ile elde etmesine imkân tanıyor. TikTok Shoutouts içerik üreticilerinin yeni bir gelir alanı elde etmesi adına oldukça önemli.

Özellikle genç yaştaki kullanıcıların en favori uygulamalarından birisi olan TikTok, para kazanma sistemlerini daha yaygın bir şekilde platformda sunmayı hedefliyor. Bu hedeflerinde başarıya ulaşması, uygulamanın para kazanılan bir alan olarak daha fazla popüler hale gelmesini sağlayabilir. Yeni sistem için testler başladığı bilinse de henüz ekran görüntüleri ve sistemin işleyişine yönelik kapsamlı bir rehber yayınlanmadı. 

Yeni özellikleriyle örnek olmaya devam ediyor

Shoutouts TikTok tarafından yapılan ilk duyurunun ardından dünya genelinde büyük bir popülerlik yakalamış durumda. Önümüzdeki günlerde tamamlanacak test süreçleri ile birlikte daha detaylı bilgilerin aktarılması beklenen Shoutouts için kuşkusuz en çok merak edilen kazançlar. 

Sisteme eklenecek yeni özellik dışında video sürelerinde dakikadan 3 dakikaya bir artış yaparak dünya genelinde dikkat çekmeyi başaran TikTok, sadece mevcut sosyal ağ için değil diğer sosyal ağlar için de örnek oluyor. Bugüne kadar özellikle Instagram gibi sektörde önemli bir güce sahip olan sosyal ağların yeni özellikler geliştirmede örnek aldığı TikTok, Shoutouts özelliği ile de muhtemelen diğer sosyal ağlara örnek olacak. 



PAYLAŞ