Son yıllarda sosyal medya büyük önem kazandı. Sosyal medyanın büyük önem kazanmasıyla birlikte içerik üreticilerini destekleyecek yaklaşımlar oldukça arttı. Creativity program’ı devreye alan TikTok, şimdi de Series isimli yeni bir içerik formatıyla kullanıcılarının karşısına çıkıyor.

Series, içerik üreticilerin uzun formattaki premium videoları koleksiyon olarak takipçilerine satabilme özelliğini sağlıyor. Series, içerik üreticilerine yönelik avantaj sunuyor. Uzun formatta yer alan premium videoları bir koleksiyon olarak takipçilerine satabilmelerini olanak tanıyor.

Her koleksiyonda maksimum olarak 80 video yer alabilirken, videoların 20 dakika uzunluğuna ulaşabildiği de belirtildi. Gelen bu yeni özellikle birlikte içerik üreticileri, YouTube içeriklerine benzer uzunlukta içerikler üretmeye başlayacağı söylenebilir.

ABD TikTok yasağını sert bir noktaya taşıyor

İçerik üreticileri, koleksiyonları 1-190 dolar arasında fiyatlandırma gerçekleştirilecek. Takipçiler, içerik üreticisinin kendi profilinden veya video içi bağlantılar ile erişim sağlayabilecek. Patreon benzeri bir ödeme sistemi içeren yeni model, şu an sadece seçilmiş içerik üreticilerine yönelik şekildedir. İlerleyen dönemde başvurular üzerinden daha fazla içerik üreticisinin bu programa dahil edilmesi planlar arasında. Series’in lansmanına özel olarak TikTok, platformadaki içerik üreticilerinin kazandığı tüm geliri elde tutmasını sağlayacak. İlk etapta TikTok, bu durumdan pay almayacak.  Bununla beraber ödeme işlemleri ve App Store komisyonunu göz önünde bulundurulan içerik üreticilerinin gelirisinden yüzde 30 oranında bir kesinti yapıldığını belirtmek mümkün. 

Tiktok’ta Series Özelliği

Bilinene göre TikTok’un YouTube ve Instagram alanında oluşturduğu etki oldukça büyük. Her iki platformda TikTok’tan sonra Shorts ve Reels gibi kısa süreli video formatlarına yönelmesini sağladı. Bu rekabet çemberini korumak isteyen TikTok, öncesinde videoların süresini 10 dakikaya çıkarmıştı. Yapılan yeni çalışma ile artı Series ile çok daha uzun formatta videolara resmi olarak adım atılıyor. Özellikle YouTube’un büyüme durumunda en önemli etken içerik üreticilere sağlanan gelir modeli olarak düşünülebilir. Bu durumda TikTok’un bu konuda YouTube’u takip ettiği söylenebilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir