Popüler sosyal medya platformu TikTok, içerik oluşturuculara fayda sağlayacak yeni bir özelliği tanıttı. Detaylar burada!

TikTok Pulse tanıtıldı

Popüler sosyal ağ TikTok bugün çalınan ikonlar ve dans trendlerinden sonra yeni bir özellik sunuyor. Platform, kullanıcıların video oluştururken orijinal içerik oluşturuculara itibar etmelerini kolaylaştıran bir araç ekler. Bu araç, insanların artık açıklamalarında videoları etiketleyebileceğini ve bu konuda daha fazlasının söyleneceğini gösteriyor.

iOS Tiktok indirmek için
Android Tiktok indirmek için

TikTok, orijinal içeriğin unutulmasını önlemek istiyor

Yeni adım, orijinal TikTok içerik oluşturucularının, başkalarının yanıtladığı veya içeriklerinin bir parçası olarak kullandığı bir video oluştururken hak ettikleri krediyi almalarını sağlar. Araç önümüzdeki haftalarda kullanıma sunulacak.

Bu araç, TikTok’un video oluşturma işlemi sırasında insanlardan başkalarına kredi vermelerini istemesini sağlayarak onları unutma olasılıklarını azaltır. Uzun zamandır beklenen akreditasyon aracı, BIPOC TikTok’un yaratıcılarının platformda dansların, trendlerin ve viral seslerin yaratıcıları olarak hak ettikleri tanınmayı alamamasının ardından geldi.

TikTok yaratıcı topluluğu direktörü Kudzi Chikumbu, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Bu özellikler, TikTok’un yaratıcı ifade için bir ev olarak kalmasını sağlamak için merkezi olan bir kredi kültürünü destekleyen kaynaklara ve ürün deneyimlerine yatırım yapmaya devam eden taahhüdümüzde önemli bir adımdır. Bu kredilendirme araçlarını piyasaya sürülmesiyle, içerik üreticileri, platformdaki çeşitli sesleri ve topluluğumuzun gücünü sergileyerek, açıklamalarında bir videoyu doğrudan etiketleme, bahsetme ve kredi verme olanağına sahip olacaklar. En son trendde yer almak, bir şakaya bir yumruk eklemek veya bir sonraki viral sesi yaratmak olsun, içerik oluşturucular ilhamlarını kolayca ve doğrudan aktarabilirler.

Kullanıcının bu özelliğe erişmek için izlemesi gereken adımlar şunlardır.

  • Önce bir TikTok videosu oluşturun.
  • Ardından yayınlama sayfasındaki yeni “Video” simgesine tıklayın.
  • Aynı sesi kullanarak beğendiğiniz, beğendiğiniz, paylaştığınız veya kredi vermek istediğiniz videoyu seçin.
  • Seçenek olarak, video başlık olarak işaretlenecektir.

Bir TikTok sözcüsü, kredi kültürünün toplum ve TikTok’un geleceği için hayati olduğunu söyleyerek platformdaki kredi sorununu kabul etti. Şirket ayrıca kısa süre önce platformdaki içerik oluşturucuları içeren aylık bir sosyal dizi olan “TikTok Creators”ı piyasaya sürdü.

Peki siz ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir