Opera, bir blockchain güncellemesi ile Web3 tarayıcısına yeni bir kripto para birimi ekledi.

Popüler web tarayıcısı Opera, Web3 desteğine sekiz yeni blok zinciri eklediğini duyurdu. Bu blok zincirler arasında Bitcoin, Solana, Polygon, Star Quex, Ronin, Cyril, Nervos ve Cosmos tabanlı IXO gibi büyük isimler yer alıyor.

Bu yılın başlarında Opera; mobil ve masaüstü cihazlar için özel olarak tasarlanmış yeni bir Opera CryptoBrowser projesini duyurmuştu. Dünyanın ilk Web3 tarayıcısı olarak tanıtılan bu tarayıcı yerleşik bir kripto cüzdanı ve Web3 DApps’e kolay erişim imkanı sunuyor.

Opera Crypto Browser blok zinciri güncellemesi

Opera’nın kripto merkezli tarayıcılarına sekiz farklı blok zinciri ağı eklendi: Solana, Polygon, StarkEx, Ronin, Celo, Nervos, IXO ve Bitcoin. Yeni bir güncelleme sayesinde, bu blockchain dApp’lerine artık Opera tarayıcısından erişilebilir durumda.

Opera’dan gelen açıklamalara göre, Opera Crypto Browser’ın bu uzantısı ilk olarak Android uygulamalarında kullanıma sunulacak. Ancak şirket, önümüzdeki birkaç ay içinde tüm Crypto Browser projesine sekiz yeni blok zinciri ağının ekleneceğine söz verdi.

Opera, Web3 ve blockchain dünyasında yeni bir şey değil. Norveçli şirket, dünyanın ilk entegre kripto cüzdan tarayıcısını ilk olarak 2018’de piyasaya sürdü. İlk sürüm yalnızca Ethereum’u destekledi, bu nedenle Opera cüzdanınıza şifre eklemek için Ethereum’a ihtiyacınız vardı. Ancak yakın zamanda tanıtılan yeni blockchain desteği ile artık kripto para birimlerini birden fazla ağda saklamak mümkün hale getirildi.

Bir kripto yatırımcısının yapması gereken tek şey, bu zincirleri bir kripto tarayıcı cüzdanında etkinleştirmek ve Solana, Polygon, StarkEx, Ronin, Celo, Nervos, IXO ve Bitcoin’i cüzdana aktarmak. Crypto Browser ayrıca kripto para birimlerini daha hızlı alma yeteneğine de sahip olduğundan yatırımcıların işlerini de kolaylaştırıyor.

Tarayıcınızı kullanarak tek tıkla 400$’a kadar para yatırabilir ve hatta fiatcrypt/cryptofiat alışverişi yapabilirsiniz. Ama hepsi bu kadar değil. Crypto Browser dApp, bilgisayarınızda veya akıllı telefonunuzda erişilebilen bir kripto dünyası sağlar. Uygulamanın kenar çubuğundan Twitter, Telegram, WhatsApp ve Opera’nın yerel kripto cüzdanına erişebilirsiniz.

Peki siz Opera’nın bu kripto paralara özel tarayıcısı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir