İçerik üreticileri için yapılan yeni bir güncelleme ile TikTok hikayelerinin Facebook ve Instagram’da yayınlanmasına imkan tanındı.

TikTok ve Facebook arasındaki rekabet kızışıyor

Instagram ve Facebook, TikTok’un en güçlü rakiplerinden birisi ve uygulamalar arasında oldukça zorlu bir rekabet yaşanıyor. Bu rekabette yeni bir adım atan TikTok ise Reels olarak adlandırılan hikayelerin Facebook ve Instagram gibi rakip uygulamalarda yayınlanmasını hedefliyor. Geçtiğimiz yıldan beri bu konuyla ilgili çalışmalarını sürdüren TikTok, çapraz paylaşım özelliği için ilk testlere başladı.

iOS için TikTok indir

Android için TikTok indir

TikTok hikayelerine Meta nasıl cevap verecek?

82

Hatırlanacağı üzere TikTok’ta çekilen videoların Instagram gibi platformlara yüklenmesi TikTok filigranları nedeniyle sorun yaratıyordu. Instagram yaptığı algoritma güncellemesi ile TikTok filigrana sahip olan içerikleri arka plana atmaya çalışıyordu. Bu nedenle de kullanıcılar TikTok için ayrı Instagram için ayrı olmak şartı ile aynı içerikleri çekmeye çalışıyordu.

iOS için Instagram indir

Android için Instagram indir

TikTok tarafından yapılan yeni düzenleme ile hikayelerin çapraz paylaşılabilecek olması, uygulamalardaki hikaye rekabetini daha da arttıracak. Yenilik rekabet yaratacağı gibi kullanıcıların içerikler oluşturmasında da büyük bir kolaylık sağlayacak.

iOS için Facebook indir

Android için Facebook indir

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir