İndirilme sayısıyla herkesi kıskandıran TikTok uygulamasında üçten fazla topluluk kurallarına aykırı davranışlardan geçici olarak askıya alında ne anlama geliyor şeklinde aramalar her geçen gün çoğalıyor. Sorunun cevabı aslında zaten içeriğinde mevcuttur. Fakat “ne yaptım da hesabım askıya alında ya da neden bu sorun yaşanıyor” şeklinde sorabilirsiniz? 118 hat üzerinden iletişime geçmek için adımları yazımızdan öğrenebilirsiniz. Bu uyarı mesajı pek internette yer almıyor. Çoğunda hesabınız geçici olarak askıya alındı şeklinde içerikler bulunuyor.

Hesap neden geçici askıya alındı?

Bu soruya net cevap vermek aslında mümkün değildir. Sorunun yanıtını ancak uyarıyla karşılaştığınızda hesabınıza ekli mail’e bilgilendirme mesajı geldiğinde öğrenebilirsiniz. Aksi halde uygulamanın geliştirici iletişim bölümü ile iletişime geçerek sorunu birime bildirebilirsiniz. Askıya alınan hesapların nedenini topluluk kurallarını okuyarak öğrenebilirsiniz. Bu kısmı gözden geçirerek son yaptığınız işlemlerle bağlantılı olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. 

Hesap geçici askıya alındı çözümü var mıdır?

İnceleyeceğiniz bölümler;

support.tiktok.com

Uygulamadaki soru işaretine dokunun

Sorun bildiriminde bulunacağınız bir seçeneği seçin (İngilizce gelecek siz Türkçesine bakın)

Rapor et kısmıyla detaylarla iletin.

Bu kısımda sizden güvenlik gereği doğrulama işlemi uygulamanız gerekecektir. Bu güvenlik doğrulama işlemi kimlik bilgilerinizle ya da farklı bir yöntemle olabilir. Birde belki belli bir süre hesap geçici kapatılır ve süre dolana kadar beklemeniz gerekir. Hesabınızı kendi yöntemlerinizle takip edebilir ya da yaşadığınız sorunları sadece bir kaç adımla halledebilirsiniz. Burada önemli olan ne yapmak istediğinizdir. 

KAYNAK: Applefoni

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir