Dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından birisi olan ve 2021 yılında adeta en çok ses getirenlerden TikTok, bugün Güvenlik Danışma Konseyi ile ses getirmeyi başardı. Özellikle de gençler arasında hızlı bir yükseliş sağlayan ve diğer pek çok sosyal medya platformunu da değişmeye zorlayan TikTok, platforma en iyi güvenlik uygulamaları ve politikaları ile ilgili rehberlik etmek üzerine kurulan, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye (MENAT) bölgesinin sektördeki ilk Güvenlik Danışma Konseyi‘ni kurduğunu dile getirdi.

37

Konuyla ilgili olarak yapılan bu duyuruya göre akademi ve sivil toplumdan kanaat önderlerinin yer aldığı bu konseyin 6 üyesi, içerik denetleme politikaları ve uygulamaları ile ilgili tavsiyeler verecek ve danışmanlık yapacak. Konsey, TikTok’un bölgedeki güvenlik ile ilgili olan yaklaşımlarını daha da genişletmek için stratejiler geliştirmek adına çalışmalar yapacak. Bir diğer yandan ise konsey, TikTok ve topluluğunu etkileyen sorunları da belirlerken, dijital refahı etkileyen zorluklar üzerine duracak. TikTok Güvenlik Danışma Konseyi’nde yapılan resmi açıklamaya göre konuyla ilgili olarak önemli çalışmalarıyla adından söz ettiren İstanbul Özyeğin Üniversitesi’nde uluslararası ilişkiler doçenti Akın Ünver de bulunuyor.

Galaxy Tab S8 Ultra küçük bir dizüstü modeli andırıyor 

TikTok Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye (MENAT) Kamu Politikaları Müdürü Farah Tukan, Güvenlik Danışma Konseyi’nin kurulmasıyla ilgili olarak şunlar dile getirildi;

“Bu, yalnızca TikTok için değil, aynı zamanda bölgedeki çevrimiçi topluluklarımız için de bir dönüm noktasıdır. Platformumuzun ve topluluğumuzun farklı doğasını yansıtan farklı bakış açılarıyla bize fayda sağlayan saygın uzmanlarla iş birliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Bütünsel ve güvenli bir şekilde bir platform olarak olgunlaşmak için sabırsızlanıyoruz.” TikTok tarafından kurulan Güvenlik Danışma Konseyi içerisinde tam olarak Akın Ünver, Akram Karameh, Naila Hamdy, Dr. Hamed Alneyadi, Ohila Shomar ve Miriam Bahri yer alıyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir