Son yılların en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olan TikTok, güvenliği ve dijital refahı teşvik etmek için politikalarını güçlendiriyor. İşte detaylar;

Cormac Keenan, Güven ve Güvenlik Başkanı konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Bugün, topluluğumuzun refahına ve platformumuzun bütünlüğüne olan desteğimizi artırmak için Topluluk Kurallarımızda yaptığımız bir takım güncellemeleri duyurmak isteriz. Topluluğumuzda şeffaflık bizim için en önemli dayanak noktalarından biridir. Bu güncellemeler, platformumuzdan kaldıracağımız veya Sizin İçin akışına düşen topluluk kurallarımıza uygun olmayan içerikler hakkında alacağımız kararların çerçevesini netleştirecek. TikTok kullanıcılarını uzun vadede üretebilmesi, bağlantı kurabilmesi, bir araya getirebilmesi ve eğlenebilmesi için politikalarımızı düzenli olarak güncelliyor ve güçlendiriyoruz.

Güvenli bir eğlence platformu inşa etmek

TikTok’ta insanların kendilerini yaratıcı bir şekilde ifade edebilmeleri, güvenli, emniyetli ve sıcak bir ortamda eğlenmeleri gerektiğine inanıyoruz. Topluluk Kurallarımız, insanların platformumuzda ne tür içerikler oluşturulacağını anlamaları ve kullanıcıların bize neyi, nasıl bildireceklerini bilmeleri için bir dizi kuraldan oluşur. Politikalarımız, güvenlik, kapsayıcılık ve özgünlüğe öncelik veren bir deneyimi teşvik etmek için tasarlanmıştır. Bu kurallar, internette ve platformumuzda gözlemlenen, ortaya çıkan eğilimleri veya tehditleri dikkate alır. Ayrıca topluluğumuzdan gelen geri bildirimlerin yanı sıra Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye (MENAT) bölgesi Güvenlik Danışma Konseyimizdeki dijital güvenlik, içerik denetimi,

dijital refah ve ergen gelişimi gibi alanlarda uzman üyelerden gelen geri bildirimler de bu kuralların geliştirilmesi konusunda büyük katkı sağlar.

Bugün duyurulan ve önümüzdeki birkaç hafta içinde uygulayacağımız ana güncellemelerden bazıları şunlar:

TikTok Pro Nedir ve Nasıl Kullanılır?

  • Tehlikeli eylemler ve ‘challenge’lara karşı politikamızı güçlendirmek. Sahte intihar girişimleri de dahil olmak üzere bu tarz içeriklerin platformumuzda yayılmasını önlemeye yardımcı olmak için daha önce duyurduğumuzdan daha katı bir yaklaşımı uygulamaya başlıyoruz. İntihar girişimleri ve kendine zarar verme gibi konulara ilişkin politikalarımız daha önce de mevcuttu ancak şimdi daha ayrıntılı olarak ayrı bir politika kategorisinde vurgulanacak. Böylece topluluğumuzun bu kurallara aşina olması daha kolay hale gelecek.
  • Yeme bozukluklarını teşvik etmeye yönelik içeriklere olan yaklaşımımızı genişletmek. Yeme bozukluklarını içeren içerikleri halihazırda kaldırıyor olsak da yeme bozukluğuna teşvik eden içerikleri de kaldırmaya başlayacağız. Elbette bu kararları yeme bozuklukları konusunda uzman psikologlara, araştırmacılara ve doktorlara danışarak alıyoruz. Çünkü insanların yeme bozukluğu teşhisi olmadan da sağlıksız yeme alışkanlıkları ve davranışları gösterebileceğini biliyoruz. Amacımız, aşırı egzersiz veya aralıklı oruç gibi, potansiyel bir sorunun genellikle yeterince fark edilmeyen semptomların aslında çok daha büyük bir soruna işaret edebildiğini göstermek. Bu, sürekli olarak güncellenmesi ve dikkatle ele alınması gereken bir alandır. Ekiplerimizi daha geniş yelpazedeki içeriklere karşı teyakkuzda kalmaları için eğitmeye devam ediyoruz.
  • Platformumuzda yasaklanan nefret söylemi içeren ve ideolojik içerikleri netleştirmek. Bu politikaya, cinsel kimliğini yansıtmadığı gerekçesiyle doğum adını kullanmayan kişileri yine bu isimle anarak beyanını reddetmek, hatalı cinsiyetlendirme ve kadın düşmanlığının yanı sıra LGBTİQ+ bireyler için dönüştürme terapisi programlarını destekleyen veya teşvik eden içerikler dahildir. Bu tarz içerikler TikTok’ta uzun süredir yasaklanmış olsa da içerik üreticileri ve sivil toplum kuruluşlarından Topluluk Kurallarımızda bu durumu açıkça vurgulamanın önemli olduğu geri bildirimini aldık.
  • Platformumuzun güvenliğini, bütünlüğünü, kullanılabilirliğini ve güvenilirliğini korumak için politikalarımızı genişletmek. Bu politika, TikTok’taki içeriklere, hesaplara, sistemlere veya verilere olduğu kadar TikTok’a yetkisiz erişimin ve suç faaliyetlerinde bulunmak için TikTok’un kullanılmasının yasaklanmasını içerir. Topluluğumuzu şüpheli etkinlikleri tespit etme, önleme ve bildirme yöntemleri konusunda eğitmenin yanı sıra, bu yıl Washington DC, Dublin ve Singapur’da son teknoloji siber takip ve soruşturma müdahale merkezleri açıyoruz. TikTok’un Füzyon Merkezi operasyonları, savunmamızı test etmek ve geliştirmek için sektör lideri uzmanlarla çalışmaya devam ederken, tehdit takibi ve istihbarat toplamayı mümkün kılıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir