Popüler Tiktok sosyal medya uygulamasında canlı yayın açmak için atmanız gereken adımları yazımızda detaylandırdık. İşte TikTok”ta canlı yayın açma adımları:

Twitch’e rakip TikTok Live Studio geliyor

Dünya çapında milyonlarca kişi tarafından kullanılan TikTok, günümüzün en popüler uygulamalarından biridir. Kısa videolar paylaşabileceğiniz TikTok’ta canlı olarak da kazanabilirsiniz. Gençlerin birkaç yıldır kullandığı Tiktok’ta canlı yayınları açmak için yapmanız gereken birkaç şey var. TikTok canlı yayını açmak için yapmanız gerekenleri özetledik.

Android TikTok indirmek için
iOS Tiktok indirmek için

TikTok Nedir?

60 saniyelik videodan oluşan bir akış platformu olan Tiktok, videoları istediğiniz şekilde görüntülemenize ve paylaşmanıza olanak tanır. 155 ülkede bir milyondan fazla kullanıcısı olan Tiktok, ilk olarak 2017 yılında piyasaya sürüldü. Tiktok kısa sürede patlama yaptı ve hemen hemen herkesin en az bir kere adını duyduğu ve kullandığı bir uygulama haline geldi.

Tiktok platformunda eğlence, haber ve ciddi gibi milyonlarca videoya ulaşabilirsiniz. Tiktok programıyla fenomen haline gelen yüzlerce kişinin yanı sıra modern politikacılar da bu platform üzerinden gençlere ulaşmaya çalışıyor.

Videoları beğenerek ve yorum yaparak diğer kullanıcılarla da etkileşimde bulunabilirsiniz. Öte yandan 60 saniye gibi kısa videolar da özellikle gençlerin dikkat süresi düşünüldüğünde oldukça ilgi görüyor.

Öte yandan Tiktok’un çok çeşitli konularda içeriklerin bulunabileceği bir platform olması nedeniyle bazı güvenlik önlemleri de alınmış durumda. Bunlardan biri yaş sınırıdır. Tiktok, 13 yaşından küçük kullanıcıların uygulamayı kullanmasına izin vermiyor. Ancak platformda uygulamaya giriş yaparken kullanıcının yaşını sormaktan başka bir önlem bulunmuyor. Ayrıca 13 yaşındaki bir kullanıcı canlı yayın açarsa şirket bunu öğrenir ve kullanıcıyı uygulamadan kaldırır. Ayrıca TikTok’ta gezinirken çocuğunuzu güvende tutmak için ayarlar bölümündeki ‘Aile Eşleşme Modu’ sayesinde içerikleri filtreleyebilirsiniz.

Ayrıca Tiktok videoları izlemek için hesap açmanıza gerek yok.

Tiktok canlı yayın nasıl açılır?

  • Tiktok uygulamasına giriş yapın.
  • Ekranın altındaki ‘+ ‘ simgesine tıklayın.
  • “Kamera” ayarının yanındaki “Canlı” düğmesine dokunun.
  • Doğrudan akış için resmi ve başlığı belirtin.
  • Ardından ‘Canlı Yayına Geç’ seçeneğine dokunun.
  • Canlı yayın sırasında kamerayı hareket ettirmek, efektler eklemek ve yorumları filtrelemek için üç noktaya dokunun.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir