Oyun yayın platformu olan Twitch’e karşı TikTok yeni bir platform geliştiriyor. TikTok Live Studio olarak adlandırılan platformun testlerine başlandı.

Oyun yayıncılığı alanının en çok tercih edilen platformlarından bir tanesi Twitch olsa da şimdi sosyal ağın büyük ismi olan TikTok, Twitch’e karşı önemli bir hamle gerçekleştiriyor. TikTok Live Studio olarak adlandırılan yeni platform için test süreçlerine başlandığı duyuruldu. Piyasadaki gücü ile canlı yayın platformunun kısa süre içerisinde yüksek kullanıcı sayısına ve izlenme oranlarına ulaşması bekleniyor. 

Kullanıcıların online olarak oluşturulmuş TikTok Live Studio sayfası üzerinden indirerek test edebileceği platformun kısa süre içerisinde kararlı sürümü ile kullanıma sunulması bekleniyor. Şirketin böyle bir hamle yapmasının nedeni özellikle oyun canlı yayınları için YouTube, Facebook ya da Twitch gibi rakip platformlara kullanıcıların geçiş yapmasını önlemek.

TikTok Live Studio başlangıç aşamasında olduğu için canlı yayın platformlarında yer alan pek çok özelliğe sahip değil. Ancak OBS ve Streamlabs gibi popüler programlar ile yarışacak düzeye getirilmesi hedefleniyor.

TikTok Live Studio yeni gelir alanı olabilir

Uygulamanın piyasaya yeni sunulacak olması pek çok içerik oluşturucuyu şu anda etkilemiş durumda. Platformda ön planda olmak için ilk yayıncılardan birisi olmak isteyen binlerce kişi, şu anda testlere başlamış durumda. Edinilen ilk bilgilere göre uygulamada şu anda canlı yayınların yanı sıra etkinlik planlamak, canlı soru cevap etkinlikleri gerçekleştirmek, diğer kullanıcılar ile ortak canlı yayınlar yapmak gibi değişik seçenekler bulunuyor. 

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir