TikTok canlı yayın nasıl açılır sorularına yanıt bulmak isteyenler için detaylı bir rehber hazırladık. TikTok’ta canlı yayın nasıl açılır? İşte detaylar.

TikTok’ta canlı alışveriş dönemi başlıyor

Peki dünyanın en popüler sosyal medya platformlarından biri olan TikTok’a başlamak için hangi adımları izlemeniz gerekiyor? Bu yazımızda pek çok kişinin kendine sorduğu soruları cevaplayacağız.

Kısa sürede tüm dünyada ünlenen ve günümüzde de bu popülerliğini koruyan TikTok’ta birçok özellik bulunuyor. Bu özellikler arasında bilgi yayınlayabilme özelliği de bulunmaktadır. Kendi reklamlarınızı kolayca başlatabilir veya popüler platformlarda diğer kullanıcıların reklamlarına göz atabilirsiniz. Akış sırasında çeşitli ücretsiz ve yorumlar göndermek gibi işlevler de vardır. Peki bu özellik ile ne yapmalısınız?

TikTok canlı yayını için nelere sahip olmak gerek?

  • En az 1000 abone
  • 16 veya daha büyük olmak

Dünya genelinde milyonlarca kişinin kullandığı sosyal medyada reklam verebilmek için hesabınızın belirli özelliklere sahip olması gerekmektedir. Bu şartlar sağlanmadığı takdirde yayın yapamazsınız. Kullanıcıların kısa videolar paylaşmasına olanak sağlayan başarılı bir sosyal medya hizmetinde, reklam için hesabınızı en az 1000 kullanıcı takip edecektir.

Diğer bir koşul ise, söz konusu işi yapabilmek için 16 yaş ve üzeri olmak. Yaş kriterlerine kayıtlı olanları karşılıyorsanız canlı yayın planını çok uygun bir şekilde kullanabilirsiniz. Yazımızın başında reklam sırasında hediye gönderildiğinden bahsetmiştik. Bu aktivite için bir oryantasyon da vardır. Diğer kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği görüntülerken hediye gönderebilmek için 18 yaşında veya daha büyük olmalısınız. Sosyal medyada paylaşım için gerekli şartları açıkladık. Peki TikTok’ta canlı yayın nasıl açılır? Diğer yazılarımızda pek çok kişinin sorduğu soruları cevaplayacağız.

TikTok canlı yayın sistemi nedir?

Popüler hizmette akışa başlamak için önce telefonunuzda yüklü olan TikTok uygulamasını açmalısınız. Oturum açmadıysanız, üyelik bilgilerinizi girin ve ardından hesabınızda oturum açın. Hesabınıza giriş yaptığınızda, uygulamanın ana sayfası açılacaktır. Ana sayfanın altındaki “+” simgesine dokunun. Ardından “Canlı” seçeneğini seçin. Bu işlemi takip ederseniz karşınıza reklam vermeye başlayabileceğiniz bir sayfa çıkacaktır. Açılan sayfada görseli ve ismi belirtin. Son olarak, “Canlı Yayına Geç” düğmesini tıklayın. Bu işlemi izlerseniz, akış başlayacaktır. Akış sırasında kamerayı kaydırmak, ayrıntıları filtrelemek ve efektler eklemek için üç nokta simgesine dokunun.

Peki siz dünyanın en popüler uygulamalarından biri olan TikTok’un canlı yayın özelliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

iOS için TikTok indir

Android için TikTok indir

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir