Popüler sosyal ağ TikTok, çalışanlarının iddialarıyla yeniden gündeme geldi. Çalışanlar yüksek iş yükünden şikayet ediyor.

TikTok yorumları beğenmeme özelliğini getiriyor

TikTok sosyal medya platformunun dünyanın her yerinden kullanıcıları var. Özellikle boş zamanlarında eğlence amaçlı kullanan kullanıcı sayısı her geçen gün artmaktadır. Buna rağmen şirket çalışanları aşırı yorgunluktan ve genellikle uykusuzluktan yakındıklarını söylüyor. Detaylar haberimizde:

Android Tiktok indirmek için
iOS Tiktok indirmek için

TikTok tamamen sıkı çalışma ve sıkı gizlilikle ilgilidir

Görünüşte sonsuz eğlence ile TikTok internetteki en mutlu yer gibi görünüyor. Ancak Amerika Birleşik Devletleri’ndeki platform çalışanları, iç yönetim tarzının oldukça katı olduğunu söylüyor. Bu iddiaların çoğu üst düzey şirket yetkililerinden geliyor. Çalışanlar, şirketin teknoloji dünyasında nadir görülen “sıkı çalışma ve sıkı gizlilik” konusunda ısrar ettiğini söylüyor.

Şirket yüksek bir hızla büyümeye devam ediyor. Bu, ABD’deki şirket ofislerinde daha yüksek istihdam oranlarına yol açmıştır. Altı yıl önce kurulan TikTok, sensör şirketi Sensor Tower’a göre 2022’nin ilk çeyreğinde uygulama indirme rekoru kırdı.

Bu hızlı çalışma temposu nedeniyle bazı çalışanlar hafta sonları fazla mesai yapmanın ve farklı saat dilimlerinde çalışmanın uykusuzluğa neden olduğundan şikayet ediyor. Birçok eski TikTok çalışanı, haftada ortalama 85 saat çalıştıklarını söylüyor. Ayrıca, işte daha fazla zaman geçirdiğini söyledi.

Tüm bu söylentiler arasında çalışanların da kilo dalgalanmaları, çok fazla stres ve huysuzluk gibi olumsuz sorunlarla karşı karşıya kaldıklarından bahsedilmektedir. Bu durumda, birçok kişi tıbbi yardım almak zorunda kaldı. TikTok gibi hızla büyüyen bir teknoloji şirketinde uzun yıllar çalışmak yeni bir şey değil. Ancak diğer bazı ABD teknoloji şirketleri, ABD’deki TikTok çalışanlarının artan baskı altında olduğunu söyledi.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir