Ticaret Bakanlığı ikinci el araba satışlarına getirilen 6 ay ve 6 bin kilometre kısıtlamalarına ilişkin düzenlemelerini 6 ay uzattığını açıkladı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve otomotiv sektöründe temsilcilerle yapılan görüşmelerde önemli konulara değinerek “6 ay ve 6 bin kilometre sınırlaması uzatılarak devam edeceğini söylemişti. 

Bu konuda beklenen adım atıldı. Ticaret Bakanlığınca Resmi Gazete’de bugün yayımlanan karara göre “13/2/2018 tarihli ve 30331 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmeliğin geçici 2 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “1/7/2023” ibaresi “1/7/2024” şeklinde değiştirilmiştir.”

6 ay ve 6 bin kilometre sınırlaması nedir?

Adsiz tasarim 4 2

Eski Ticaret Bakanı Mehmet Muş katıldığı Türkiye İhracat Seferberliği Zirvesi Programında

Bayilerin satış rakamları belli dolayısıyla bu ikinci plana düşünce şöyle ilanlar görüyorsunuz. ‘Sıfır ikinciye sıfır araç.’ Şimdi ikinci elin sıfırı olmaz. Alınıyor orda üstüne daha fazla rakam konularak, talep de var satılıyor ve otomobil fiyatlarında birbirini tetikleyen bir yükselme söz konusu oluyor.  Biz şunu yapacağız 6 ay, il tescilden sonra şirketler, galericiler, rent a carlar 6 ay ilk tescilden sonra 6 ay geçmeden ve 6 bin kilometreyi geçmeden bunun sınırına kısıtlama getireceğiz.”

Açıklamalarında bulunmuştu.

Ticaret Bakanlığı X’te Konuya İlişkin Paylaşımda Bulundu

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir