İsveçli video oyun şirketi Thunderful, önemli fikri mülkiyet  oluşturmak için Alman bağımsız  geliştirici  Studio Fizbin’i satın aldı. İsveçli oyun geliştirme ve dağıtım şirketi Thunderful, ödüllü bağımsız oyun geliştiricisi Studio Fizbin’i satın aldığını hayranlarına duyurdu.

studiofizbin

Thunderful, Studio Fizbin’i satın aldığını duyurdu

Satın alma, Thunderful’un bir yan kuruluşu olan Headup aracılığıyla yapıldı. Stüdyo Fizbin, Minute of Islands, eleştirmenlerce beğenilen oyunlar üretmesiyle tanınır. Şu anda Project Chicken kod adlı yeni bir roguelike aksiyon oyunu üzerinde çalışıyor.

Thunderful’un fikri mülkiyetini birden fazla yoldan geliştirme yeteneğini güçlendiriyor. Thunderful’un on birinci stüdyosu Studio Fizbin, geliştirme aşamasındaki şeytani aksiyon oyunu Project Kokido üzerinde çalışmaya devam ediyor ve yaratıcı bağımsızlığını sürdürüyor. Studio Fizbin satın alınması, IGF adayı Minute of Islands ve son derece başarılı point and click serisi The Inner World gibi stüdyo tarafından oluşturulan tüm IP’leri beraberinde getirecek.

Thunderful Games Genel Müdürü Agostino Simonetta şunları söyledi: 

‘’ Thunderful’un satın alınan stüdyo listesine yenilerini eklemek, IP oluşturma stratejimizin önemli bir parçasıdır. Studio  Fizbin’in Coatsink, JUMPSHIP, Early Morning Studio gibi şirketlere katılmasıyla ve SteamWorld serisinin arkasındaki yeteneğimizle, artık yaratıcı vizyonlarını ortaya çıkarmak ve güçlü IP oluşturmak için desteklediğimiz on bir stüdyomuz var. ‘’

Thunderful’un Studio Fizbin ile Say No More’a dayanan uzun süreli bir ilişkisi var. Studio Fizbin’in satın alınması, Thunderful’un ilk kez bir yayıncılık ilişkisinden işbirliği yapan bir stüdyo ile bir satın alma işlemine geçmesine işaret ediyor. Studio Fizbin’in kurucusu ve Ceo’su Alexander Pieper:

“Thunderful’a katılacağımız ve uzun süredir devam eden ilişkimizi bir sonraki seviyeye taşıyacağımız için inanılmaz heyecanlıyız. Bunun gibi daha büyük bir organizasyonun parçası olmak,  Thunderful’un sunduğu destek ve alt yapıyı hesaba katınca, stüdyomuz için gerçek bir avantaj. Yaratıcı vizyonumuzu takip etmek için gerçek bir avantaj. Yaratıcı vizyonumuzu takip etmek için onların tam desteğine sahibiz ve bu, Project Kokidon’u ve gelecekteki oyunlarımızı şimdiye kadarki en iyi oyunlar haline getirmeye odaklanmamızı sağlıyor. ‘’ açıklamasında bulundu.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir