Meta şirketi, uzun zamandır talep edilen Twitter’ın şu anda trend olan özelliğini Threads uygulamasına getirme kararı aldı.

Meta markası nihayet Twitter (X) rakibi olarak sunduğu Threads’te ne tür konuların gündemde olduğuna dair bir miktar görünürlük sağlamayı kabul etti. Mark Zuckerberg bir paylaşımında, Threads için; “şu anda trend olan” isimli özelliğin tüm ABD kullanıcılarına yönelik sunulduğunu ifade etti. Uzun zaman içinde test aşamasında olan ve fazlasıyla beklenen bu özellik kullanıcıları uygulamaya çekmeye yönelik bir hamle olarak görülüyor.

Threads’e ‘Şu Anda Trend’ Özelliği Geldi

Markanın Şubat ayında test etmeye başladığı özelliği, “kişilerin şu anda neyle ilgilendiğine bağlı olarak” birtakım konuyu ortaya çıkarmak adına yapay zekayı kullanılmakta. Trendler ile Threads’in arama sayfasında görüneceği ve ayrıca kullanıcıların Sizler İçin akışlarındaki gönderilerin arasında da görünüm sağlayacak.

Gelecek özelliği daha iyi tanımlamak gerekirse; o sırada sosyal medya platformunda hangi konu kısa sürede daha fazla konuşuluyorsa trend olma ihtimali artmakta. Örnek verecek olursak, önemli haberlerde veya futbol maçlarında kısa sürede çok fazla insan bu durumdan bahsettiği için trend konulara girmesi kaçınılmaz olur. Threads için de gelen ‘şu anda trend olan’ özelliği tam da bu işe yarayarak çalışma gösteriyor.

Meta şirketi, uzun zamandır talep edilen Twitter'ın şu anda trend olan özelliğini Threads uygulamasına getirme kararı aldı.

Şimdilik özellik hala oldukça sınırlı halde kullanım sunuyor. Threads platformu aynı anda yalnızca beş trend konuyu göstermekte; bu da muhtemelen listeyi nispeten düzenli tutmak ve X’teki gibi bu özelliğin rahatsız edici bazı sorunlarından kaçınma girişimi bulunuyor. Meta şirketi, buna yönelik ‘içerik uzmanları’ çalıştırdığını söylüyor. Bu içerik uzmanları ise konuları gözden geçirmekte ve trendlerin şirketin güvenlik kurallarına uygun olması durumuna getiriyor.

Yine de trendlerin resmi bir şekilde gelişi, uygulamaya çok istenen bir özelliği de getirmiş oluyor. Şimdiye kadar kullanıcıların, kendi akışlarında görebilecekleri konular dışında diğer kullanıcıların ne hakkında konuştuğuna dair fikir edinememekteydi.

Trendlerin ayrıca, Meta’nın Threads’deki haber içeriğini ‘teşvik etme’ adına isteksizliğine rağmen kullanıcılara platformdaki bazı haberleri ve güncel olayları takip etmeleri için bir yol sunduğu kaydediliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir