Threads platformu, kullanıcıların Sizin İçin akışını oluşturan algoritmayı geliştirmesine yardımcı olmak adına kaydırma hareketlerini test ediyor. 

Söz konusu bu özellik ‘Algo Tune’ ismiyle anılıyor ve kullanıcıların algoritmalarını ayarlamasına yardımcı olmak için tasarlanıyor.

Bir sosyal medya sitenin, özellikle de Meta tarafından işletilen bir sitenin, kullanıcıların güçlü ve harika algoritmanın çalıştığı parametreleri ayarlamasına izin vermesi nadir görülen bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Bu da ‘Algo Tune’ özelliğini daha dikkate değer hâle getirdiği görülüyor.

Threads ‘Algo Tune’’u Kullanıcıların Daha Çok Vakit Geçirmesi İçin Tasarlıyor

Özelliğin işleyişi tarzı Tinder ve diğer flört uygulamalarına bir hayli benzemesiyle biliniyor. Uygulama kullanıcıları akış ayfalarında gösterilen ve beğenmedikleri içerikleri sol tarafa, beğendiklerini ise sağ tarafa kaydırma imkanı veriyor. Beğenilen içeriklerin ise benzerleri daha sık gösterilmiş oluyor.

Threads platformu, kullanıcıların Sizin İçin akışını oluşturan algoritmayı geliştirmesine yardımcı olmak adına kaydırma hareketlerini test ediyor. 

Platformun algoritmik yapısı zaman içinde bu yanıtlara göre ayarlama yapıyor. Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg, Algo Tune’u, “Akışınızda daha fazla görmek istediğinizi bize bildirmenin kolay bir yolu bulunuyor” olarak tanımladığı görülüyor.

Bu özelliği hâlihazırda deneme aşamasında olduğundan kaynaklı sadece belirli sayıda Threads kullanıcısına sunulmakta. Meta şirketi tüm kaydırma işlemlerinin aslında algoritmayı nasıl etkilediğini herhangi bir spesifik bilgi vermese dahi, bunun normal olduğunu belirtmekte fayda var.

Meta şirketinin en yeni sosyal medya platformu son zamanlarda oldukça hareketli günler geçirmekte ve yeni özelliklerini sunmaya devam ediyor. Threads platformu, son olarak Şubat ayından itibaren denediği ‘trend konular’ özelliğini gösterimini sunmuştu.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir